Naminė sūdyta lašiša

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sūdyta lašiša
Sūdyta lašiša
Sūdyta lašiša
Autorius apie receptą: Kol nebuvau atradusi šio recepto, žuvies, ypač riebios, nemėgau. O taip paruošta lašiša yra be galo skani! Aišku, jeigu nepadauginsi su kiekiu :) Kol nebuvau atradusi šio recepto, žuvies, ypač riebios, nemėgau. O taip paruošta lašiša yra be galo skani! Aišku, jeigu nepadauginsi su kiekiu :) Rūta
INGREDIENTAI:
300 gramų lašišų filė
1.5 šaukštelio krapų (smulkintų)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišą nuplauti, nusausinti, išrinkti, jei yra, kaulus. Druską, cukrų ir pipirus sumaišyti. Žuvies gabalėlį dėti į indą, apiberti druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Tuomet pabarstyti krapais (jei krapų neturite, ne bėda, be jų lašiša irgi skani).
2.
Skaičiau, kad lašišą galima paslėgti, tačiau aš niekuomet taip nedariau. Tiesiog uždarau dėžutę, dedu į šaldytuvą. Dažniausiai per naktį. Tačiau kartą skaičiau straipsnį, kad lašišą reikėtų sūdyti ilgiau, kad ji įgautų tą tikrą sodrų skonį. Gal tame ir yra tiesos, nes kiekvieną kartą lašiša skanesnė, mėsa standesnė, jei užtenka ilgiau nei vienam kartui paruošto gabalėlio. Šį kartą taip ir darysiu.
3.
Jei laikysite ilgiau, lašišą reikėtų vis palaistyti susidariusiu skysčiu, kartais galima ir apversti kita puse. Prieš valgant, krapus ir prieskonius nuvalyti. Skanu valgyti vieną, ant batono su sviestu ir citrina, jei mėgstate, prie blynų, tinka įdaryti ir daržovių kotletukus ir t. t.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Albinas
2017-11-14 15:25
As dar casnako idedu

ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis