Naminė sūdyta lašiša

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Sūdyta lašiša
Sūdyta lašiša
Sūdyta lašiša
Autorius apie receptą: Kol nebuvau atradusi šio recepto, žuvies, ypač riebios, nemėgau. O taip paruošta lašiša yra be galo skani! Aišku, jeigu nepadauginsi su kiekiu :) Kol nebuvau atradusi šio recepto, žuvies, ypač riebios, nemėgau. O taip paruošta lašiša yra be galo skani! Aišku, jeigu nepadauginsi su kiekiu :) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų lašišos filė
1.5 šaukštelio krapų (smulkintų)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišą nuplauti, nusausinti, išrinkti, jei yra, kaulus. Druską, cukrų ir pipirus sumaišyti. Žuvies gabalėlį dėti į indą, apiberti druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Tuomet pabarstyti krapais (jei krapų neturite, ne bėda, be jų lašiša irgi skani).
2.
Skaičiau, kad lašišą galima paslėgti, tačiau aš niekuomet taip nedariau. Tiesiog uždarau dėžutę, dedu į šaldytuvą. Dažniausiai per naktį. Jeigu norisi dar sodresnio skonio, lašišą galima laikyti ir ilgiau, bet jei laikysite ilgiau, lašišą reikėtų vis palaistyti susidariusiu skysčiu, kartais galima ir apversti kita puse.
3.
Prieš valgant, krapus ir prieskonius nuvalyti. Skanu valgyti vieną, ant batono su sviestu ir citrina, jei mėgstate - prie blynų, tinka įdaryti ir daržovių kotletukus ir t. t.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Rita
2018-12-07 05:54
Cia citrinos truksta ir nereikia jokiu pipiru. Druska, cukrus. Citrina ir brendzio slakelis. Na ir krapai. Ir cukraus daugiau. ATSAKYTI
Lina
2018-12-07 19:30
Nuo ilgo laikymo su citrina gali kiek pakisti lašišos tekstūra - jei marinuojama kepimui, tai nieko tokio, bet jei šviežios valgymui - gali nelabai patikti. Receptų daug pačių įvairiausių, mums šeimoje būtent pagal šį labai patinka :) ATSAKYTI
Albinas
2017-11-14 15:25
As dar casnako idedu

ATSAKYTI
jolanta
2017-12-14 19:02
Fuuu, netinka časnakas ATSAKYTI
Emilija
2017-12-15 09:15
Na čia skonio reikalas turbūt :) Visi mes juk sirtingi :) ATSAKYTI
Sofija
2017-12-17 23:41
Išbandyta; 1 kilogramui lašišos file reikia 1 valg. šaukšto druskos, pusė arb.šaukštelio cukraus ir namuose šviežiai maltų pipirų mišinio, šiek tiek muskato riešuto ir šiek tiek kardamono. Pipirų beriu daug. Pritariu Jolantai - česnakas žaliam lašišos vartojimui netinka. Kepimui - galima. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis