Prancūziška bulvių užkepėlė "Tartiflette" su rūkyta šonine

AUTORIUS:
Alvyda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulvių apkepas
Bulvių apkepas
Bulvių apkepas
Bulvių apkepas
Autorius apie receptą: Šis tobulai sušildantis patiekalas skirtas ilgiems ir žvarbiems žiemos vakarams. Prancūzijoje be jo neįsivaizduojama nei viena žiema, o slidinėjimo kurortuose jis tapo visų Šis tobulai sušildantis patiekalas skirtas ilgiems ir žvarbiems žiemos vakarams. Prancūzijoje be jo neįsivaizduojama nei viena žiema, o slidinėjimo kurortuose jis tapo visų patiekalų karaliumi. Šis receptas ypatingas tuo, kad ant viršaus dedamas sūris, kuris kepant išsilydo, ir apdovanoja šią bulvių užkepėlę nepaprastu skoniu... Ši bulvių užkepėlė idealiai dera su baltu vynu ir lengvomis žaliomis salotomis.

Recepto šaltinis prancūziškai: https://www.marmiton.org/recettes/recette_la-vraie-tartiflette_17634.aspx
(...daugiau) Alvyda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
240 gramų sūrio (naudojau prancūzišką Reblochon)
200 gramų karštai rūkytos šoninės
2 galvos svogūnų
100 mililitrų balto sauso vyno
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
1 šaukštas sviesto
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskutame ir nuplauname po šaltu vandeniu. Jas supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais. Tuomet dedame į verdantį, lengvai pasūdytą vandenį ir verdame apie 10 min. Peiliu patikriname, ar bulvės išvirusios, tačiau jos neturi pradėti irti.
2.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir ant vidutinio stiprumo ugnies pakepiname smulkintus svogūnus, kol jie tampa permatomi. Tuomet sudedame šiaudeliais pjaustytą šoninę ir dar šiek tiek viską pakepiname. Galiausiai supilame baltą sausą vyną ir leidžiame jam šiek tiek išsigaruoti (apie 4 min), retkarčiais pamaišant.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C (režimas viršus/apačia) ir pasiruošiame kepimo indą. Aš naudojau keramikinį stačiakampį indą, skirtą orkaitėms. Visus jo kraštus ir šonus aptepame sviestu ir įtriname česnaku. (česnako skiltelę prieš tai šiek tiek patraiškome plokščiu peilio paviršiumi, kad išsiskirtų sultys). Tuomet į riebalais ir česnaku išteptą indą dedame išvirtas bulves ir apkepintus vyne svogūnus bei šoninę. Ant viršaus dedame du kupinus šaukštus grietinės, žiupsnelį druskos, pipirų ir malto muskato ir viską išmaišome šaukštu. Grietinė, šoninė ir svogūnai turi tolygiai pasiskirstyti.
4.
Galiausiai "Reblochon" sūrį dideliu virtuviniu peiliu perpjauname išilgai per pusę ir dedame ant bulvių mišinio, pluta į viršų. Šie du sūrio apskritimai turėtų padengti beveik visą indo paviršių.
5.
Kepame 180° C orkaitėje 35 min., kol sūris bus visiškai išsilydęs, o jo pluta gražiai apskrudusi.
AUTORIUS: Alvyda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital