Pieniškos prancūziškos bandelės Brioche

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Brioche bandelės
Brioche bandelės
Brioche bandelės
Autorius apie receptą: Artėjant savaitgaliui, siūlau išsikepti šių puikių, skanių, prancūziškų bandelių. Darbo nedaug, tik laiko užtruksite, kol kils tešla. Artėjant savaitgaliui, siūlau išsikepti šių puikių, skanių, prancūziškų bandelių. Darbo nedaug, tik laiko užtruksite, kol kils tešla. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno (šilto)
100 gramų sviesto (tirpinto)
1 vienetas kiaušinių trynių
1/3 šaukštelio druskos
15 gramų cukraus
9 gramai sausų mielių (arba 27 g šviežių)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje pašildyti pieną, į jį suberti cukrų, mieles ir palikti šiltoje vietoje pastovėti apie 10 -15 minučių.
2.
Tuomet ištirpinti sviestą, supilti į pieną su mielėmis. Kiaušinio trynį įdėti į pieną. Pabarstyti druska ir gerai išmaišyti.
3.
Persijoti miltus į dubenį, užminkyti tešlą. Ilgai minkyti nereikia, ji turi būti minkšta ir elastinga. Uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.
4.
Tešlą padalinti į 7 lygias dalis, iš 6 dalių padaryti rutuliukus.
5.
Formeles patepti aliejumi ir sudėti į kiekvieną po rutuliuką tešlos. Viduryje tešlos, pirštais įspausti duobutes.
6.
Likusį gabaliuką tešlos padalinti į 6 dalis, padaryti mažus rutuliukus ir įdėti į tešloje įspaustas duobutes.
7.
Suformuotas bandeles uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 25 min.
8.
Kiaušinio trynį išplakti su pienu ir aptepti bandelių viršų prieš kepant.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 12-15 min. Jei orkaitėje nėra ventiliatoriaus, tada kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laiką pasireguliuokite pagal savo orkaite.
Patarimai:
Šioms bandelėms reikės vienkartinių, aliuminių keksiukų formelių. Jos yra aukštesnės, nei popierinės ar silikoninės. Jei neturite kepimui tokių formelių, kepkite paprastose. Tokiu atveju, dėkite jas į keksiukų skardą, bet darykite ne 6, o 7 bandeles.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nemira
2021-03-02 22:28
Gal kažką ne taip dariau, bet iškepė paprasčiausios bandelės. Visai nepanašu į brioche. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital