1.
Pagrindui į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu iki trupinių. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.
2.
Įdarui į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame elektriniu plakikliu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).
3.
Kepimo formos (tinka 22-24 cm skersmens apvali) dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta.
5.
Iškepusį pyragą visiškai atvėsiname (geriausia kai jau atvėsta dar palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas.
6.
Prieš patiekiant pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame Cvetajevų obuolių pyrago :) Skanaus!