Obuolienė su slyvomis žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Obuolienė su slyvomis žiemai
Autorius apie receptą: Kadangi obuolių stygiaus mūsų sode niekuomet nebūna, tai išvirtos vienos rūšies obuolienės tikriausiai niekas tiek daug nesuvalgytų. Todėl kiekvienais metais vis tenka Kadangi obuolių stygiaus mūsų sode niekuomet nebūna, tai išvirtos vienos rūšies obuolienės tikriausiai niekas tiek daug nesuvalgytų. Todėl kiekvienais metais vis tenka sugalvoti kažką naujo. Kad išvirtos obuolių uogienės būtų tyrelės pavidalu, nelaikykite obuolių užpylę cukrumi per naktį, o virkite obuolius iš karto. Gal tik kokią mažą stiklinėlę vandens įpilkite, kad būtų skysčio virimo pradžioje. Dar galima virimo pabaigoje ir su blenderiu pasidarbuoti ir viską sutrinant iki vientisos masės. Ši obuolienė su slyvomis puikiai tinka prie keptos paukštienos ar stirnienos, tad cukraus nedėkite per daug. O man skaniau, kai į ją dedamos šviesesnės slyvos, tačiau galite dėti ir pačias tamsiausias, tik jų kiekį reikia sumažinti iki bent 200 gramų ir viskas bus gerai. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai obuolių (svoris jau nuluptų, išskobtų, supjaustytų)
2 kilogramai slyvų (svoris jau be kauliukų, perpjautų per pusę)
1 kilogramas cukraus (galima koreguoti pagal obuolių ir slyvų saldumą)
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Slyvas sudėti į puodą, berti cukrų ir virti ant labai nedidelės kaitros, kol išsiskirs sultys, tada kaitrą padidinti iki vidutinės.
2.
Į puodą su slyvomis sudėti obuolius ir viską virti nuolat pamaišant. Paragaukite ar pakankamai yra cukraus.
3.
Kai obuoliai ir slyvos jau bus minkšti, suberti čiobrelius, gerai išmaišyti ir supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital