Nostalgiškieji bulviniai kukorai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Kukorai
Kukorai
Kukorai
Kukorai
Autorius apie receptą: Vis galvojau ir galvojau, kaip čia padaryt žemaičių blynus ne tokius riebius. Bevartant seną lietuvių valgių knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir Vis galvojau ir galvojau, kaip čia padaryt žemaičių blynus ne tokius riebius. Bevartant seną lietuvių valgių knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir idealus variantas. Mums labai patiko. Ko gero keptuvėje dabar jau niekada nekepsiu! (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
13 vienetų bulvių (vidutinio dydžio)
6 šaukštai miltų
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupena iš vakaro, arba laukiame, kol visiškai atvės. Nulupame, sumalame, beriame druską ir miltus, ir gerai išminkome.
2.
Drėgnomis rankomis imame gabalėlį tešlos (jei norime mažesnių kukorų - mažiau, jei didesnių - daugiau), suvoliojame rutuliuką, tada išplojame blynelį, dedam įdaro, užspaudžiame kraštus ir suformuojame pailgą ar apvalų kukorą. Dedame juos į aliejumi pateptą blėtelę (skardą), aptepame išplaktu kiaušiniu ir kepame 200"C orkaitėje kol gražiai parunda, 30 - 40 minučių.
3.
Įdarui naudojau virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu ir baziliku. Galima daryti su morkų - svogūnų įdaru (virtas morkytes sutarkuojam burokine tarka ir pakepinam su svogūniuku, paskaninam druskyte, pipiriukais, patinkančiom žolelėm); grybų įdaru ( virtus grybus sumalam ir pakepinam su svogūnu, skaninam druska, pipirais); raugintų kopūstų įdaru ( kopūstus patroškinam, paskaninam druska ir cukrum). Gal jūs sugalvosite dar kokį įdariuką.
4.
Patiekiau juos su padažiuku iš pakepinto svogūniuko, trupučio vandens, grietinės, trupučio miltų ir patarkuoto džiovinto baravyko ( jei neturite, panaudokite grybų sultinį), aišku druskos ir pipiriukų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
JM
2021-04-21 09:37
Ne blėta ir ne blėtelė, o blėka.

https://www.zodynas.lt/terminu-zodynas/B/bleka ATSAKYTI
Aldona
2022-11-27 21:04
Ne blėka, bet skarda ATSAKYTI
Migle
2019-11-14 23:56
Su varskes-morku idaru labai skanu! Arba su obuoliu! Pasaka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital