Nekeptas maskarponės ir kondensuoto pieno tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekeptas maskarponės ir kondensuoto pieno tortas
Nekeptas maskarponės ir kondensuoto pieno tortas
Nekeptas maskarponės ir kondensuoto pieno tortas
Autorius apie receptą: Kai torto norisi dažniau, nei būna progų. O jei turite progą, šis nekeptas sūrio tortas tiks taip pat puikiai. Torto padui aš naudojau šakočio trupinius, jei jų neturite Kai torto norisi dažniau, nei būna progų. O jei turite progą, šis nekeptas sūrio tortas tiks taip pat puikiai. Torto padui aš naudojau šakočio trupinius, jei jų neturite rinkitės sausainukus ir juos pasmulkinkite. Į maskarponės masę aš dar įspaudžiu citrinos sulčių ir įtarkuoju žievelę. Taip jis tampa dar gaivesnis.
Torto formą naudoju 20 cm skersmens. Gamindami užtruksite 20 min. Tik reiks palaukti, kol tortas sustings. Po mažytį gabalėlį užteks paragauti 10 – 15 žmonių.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šakočio
150 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
3 šaukštai želatinos
0.5 vieneto žaliųjų citrinų sulčių
0.5 vieneto citrinos žievelės
Papuošimui:
1 saujelė melisos (lapeliai)
Padažui:
1 saujelė uogų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šakotį susmulkinkite iki mažų trupinėlių. Sviestą ištirpinkite. Supilkite ant trupinių, gerai išmaišykite.
2.
Supilkite į tortinę, paskirstykite tolygiai ir gerai paspauskite, kad susidarytų torto padas. Dėkite į šaldytuvą tortinę, kad sutvirtėtų trupiniai.
3.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir paliekame pravėsti.
4.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Maskarponę su kondensuotu pienu maišykite iki vientisos masės. Po truputį įplakite grietinėlę. Želatiną maža srovele supilame į sūrio masę. Gerai išmaišome.
5.
Maskarponės masę pilame ant torto pado. Puošiame melisos lapeliais ir uogomis. Dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir sustingtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital