1.
Tešlai persijoti miltus, sudėti druską, įtarkuoti šaltą sviestą. Tarkuojant vis papurenti, kad neliktų gabaliukų.
2.
Kiaušinius išplakti su grietine ir vandeniu, pastoviai maišant po truputį supilti į miltų-sviesto mišinį.
3.
Tešlos minkyti beveik nereikia, tiesiog suspaustį į vientisą masę ir suformuoti dešrą. Padalinti į 8-10 gabaliukų, uždengti ir palikti šaldytuve kelioms valandoms ar visai nakčiai.
4.
Lakštus iškočioti labai plonai, jei tešla šiek tiek limpa, pabarstyti miltais, kad gerai kočiotųsi. Tešlą apipjauti, kokio dydžio norit lakštų, aš dariau 23 centimetrų skersmens.
5.
Subadyti lakštus šakute ir kiekvieną kepti 8 minutes iki 210 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinti virš garų vonelės: didesniame puode užvirinti truputį vandens, ant jo statyti indą su želatina taip, kad dugnas neliestų vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Neužvirinti! Palikti atvėsti apie 15 minučių.
7.
Avietes sumaišyti puode storu dugnu su vandeniu ir cukrum, galima sutrinti šakute ar elektriniu plakikliu. Užvirti, užvirus pavirti visiškai atvėsti. Plona srovele, nuolat maišant, supilti atvėsusią želatiną. Jei nepatinka aviečių sėklytės, galima pertrinti per sietelį.
8.
Kremui išlydyti sviestą ir pavirti su miltais. Tuo pat metu atskirai užvirinti pieną su cukrumi, vanile ir citrinos žievele. Po truputį, nuolat maišant, supilti į sviesto masę.
9.
Šiek tiek atvėsinti, dėti po vieną trynį po kiekvieno gerai išmaišant. Žiūrėti kremo tirštumą.
10.
Gerai išmaišius dar kartą užkaisti, pakaitinti iki pirmų burbulų prieš užvirimą. Kremą pilnai atvėsinti, dar kartą perplakti elektriniu plakikliu, kad būtų puresnis.
11.
Formuoti tortą: aš dėjau vieną lakštą, tepiau kremu, vėl lakštą, vėl kremu, vėl lakštą, tuomet aviečių ir t.t., kol sudėjau visą tortą. Avietėm aptepiau ir kraštus.
•
Šį Napoleono tortą galite puošti kaip tradicinį - aptepti trupučiu kremo ir apibarstyti nuo lakštų apipjaustymo likusiais trupiniais. Aš jį puošiau balto šokolado kremu, kurį ruošiu taip: 220 g minkšto kambario temperatūros sviesto išplakiau mikseriu iki baltumo. Įdėjau 120g kondensuoto pieno ir vė išplakiau iki baltumo. Tada sudėjau ištirpinto, bet dar vos šilto balto šokolado apie 350. Vėl išplakiau iki baltumo. Kremą padalinau į dvi dalis - šiek tiek didesnę ir truputį mažesnę. Į mažesnę dalį įdėjau šiek tiek maistinių dažų. Tortą aptepiau pirmiausia baltu kremu, o ant jo plonu sluoksniu - spalvoto kremo.
•
Iš nurodyto produktų kiekio tortą pagaminsite tikrai didelį, apie 3kg svorio.