Autorius apie receptą:
Kam pirkti, jeigu gali pasigaminti varškės sūrį ar varškę namuose, argi ne taip? Tiek sūrį, tiek varškę kuo puikiausiai pagaminsite iš pieno, kurio įsigyti galite bet kurioje
Kam pirkti, jeigu gali pasigaminti varškės sūrį ar varškę namuose, argi ne taip? Tiek sūrį, tiek varškę kuo puikiausiai pagaminsite iš pieno, kurio įsigyti galite bet kurioje maisto prekių parduotuvėje, tik skonis bus daug gardesnis. Šįsyk varškės sūrį gaminau iš pieno ir natūralaus jogurto. Taip, tik du ingredientai ir jus galėsite mėgautis naminiu varškės sūriu! O kaip man skanu riekelė varškės sūrio su medumi arba šviežiomis trintomis uogomis.. Super, o varškė - švelnios tekstūros, nesprangi, na žodžiu, labai skani.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras
pieno
(riebaus)
300 gramų
jogurto, natūralaus
(Graikiško ar Bio tipo)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą supilti pieną ir užvirti. Kai užvirs, supilti jogurtą. Tuomet iš karto matysis, kakip susidaro ir atsiskiria varškės kruopelytės.
2.
Sietelį ištiesti keliais sluoksniais marlės.
3.
Pavirus apie minutę perlieti per sietelį ir palikti nuvarvėti apie 1 - 1.5 valandos.
4.
Paruoštą varškę pagardinti druska ir išmaišyti.
5.
Varškę sudėti į sūrmaišį, dėti į šaldytuvą, paslėgti ir palikti nakčiai.
Patarimai:
•
Iš pateiktų ingredientų kiekio pavyks paruošti 200 gramų sūrį.
•
Jei norisi, sūrio masę galima pagardinti ir kitais prieskoniais, pavyzdžiui, kmynais ar džiovintais vaisiais.