Naminiai rauginti česnakai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Naminiai rauginti česnakai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Naminiai rauginti česnakai
Naminiai rauginti česnakai
Autorius apie receptą: Puikus pagardas prie kepsnių, priedas į užtepėles, užkandžiams, su krevetėmis, ryžiais ar kitais patiekalais - ypatingo ir unikalaus skonio rauginti česnakai. Jų galima ne Puikus pagardas prie kepsnių, priedas į užtepėles, užkandžiams, su krevetėmis, ryžiais ar kitais patiekalais - ypatingo ir unikalaus skonio rauginti česnakai. Jų galima ne tik įsigyti turguje iš didelių statinių, bet ir visai nesudėtingai pasiruošti namuose. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 galvos česnako (apie 300 gr)
500 mililitrų vandens
1 vienetas aitriosios paprikos
2 vienetai lauro lapų
1.5 šaukšto druskos
3 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnaką gerai nuplauti po tekančiu vandeniu ir rankomis nuimti išorinius lukštus (tą patogiausia daryti po tekančiu vandeniu).
2.
Į 750 ml stiklainį sudėti česnaką, pipirų žirnelius, lauro lapus. Aitriąją papriką perpjauti pusiau ir dėti į stiklainį pjūvio puse į viršų (kad viduje neliktų oro burbuliukų).
3.
Vandenį šiek tiek pašildyti, jame ištirpinti druską. Palikti šiek tiek atvėsti ir užpilti česnaką. Česnakas turi būti užpiltas iki viršaus, česnakas neturi būti išniręs virš vandens, kitaip gali atsirasti pelėsio.
4.
Stiklainį uždengti švariu audeklu ar marliuku ir aprišti virvele. Galima ir tiesiog pridengti dangteliu (neužsukti!).
5.
Palikti rauginti šaldytuve apie 3 savaites - mėnesį. Kas kelias dienas patikrinkite, ar stiklainyje užtenka skysčio, ar viskas apsemta. Jei skysčio trūksta, tokia pačia proporcija paruoškite druskos tirpalo ir užpilkite iki viršaus.
Patarimai:
Česnaką rinkitės nepažeistą, gražias, tvirtas galvutes, kad raugiant nepradėtų gesti.
Česnaką, aitriąją papriką, pipirus, lauro lapus svarbu sudėti į stiklainį taip, kad neišplauktų į paviršių - kitaip gali atsirasti pelėsio. Jei kas nors iš ingredientų kyla į paviršių, galima paslėgti sunkesniu švariai nuplautu akmenuku, mažesne lėkštele.
Įpylus šiek tiek burokėlių sulčių (tuomet reikėtų daugiau druskos tirpalui), česnaką galima nuspalvinti dailia rausva spalva.
Česnako skonis kinta, priklausomai nuo laiko, kiek jį raugsite. Pradėti ragauti patariame po trijų savaičių.
Sezono metu, ar jei turite šaldytų, į stiklainį kartu galima įdėti vyšnių, serbentų lapų.
Šaldytuve česnako rūgimas vyksta lėčiau, bet saugiau - mažoje temperatūroje mažesnis pavojus atsirasti pavojingoms bakterijoms, be to kambario temperatūra gali būti nepastovi. Vykstant lėtesniam česnako rūgimui, jis išlaiko tvirtesnę tekstūrą ir būna gardesnis.
Nors česnaką rekomenduojame raugti šaldytuve, geriausia tam išsirinkti šilčiausia šaldytuvo vietą, pvz., viršutinėje šaldytuvo lentynoje.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital