Autorius apie receptą:
Tai yra klasikinis vanilinių ledų receptas ir tikrai labai skanus, menantis mano vaikystę. O jeigu negalite valgyti termiškai neapdorotų kiaušinių, vanilinius ledus galite
Tai yra klasikinis vanilinių ledų receptas ir tikrai labai skanus, menantis mano vaikystę. O jeigu negalite valgyti termiškai neapdorotų kiaušinių, vanilinius ledus galite daryti iš 200 g kondensuoto saldinto pieno, 300 g riebios grietinėlės ir 1 - 2 šaukštelių vanilinio cukraus - viską sudėkite į indą, gerai mikseriu suplakite iki purumo ir toliau šaldykite kaip aprašyta recepte.
(...daugiau)(...mažiau)
Raminta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
400 mililitrų
pieno
150 gramų
cukraus
3 vienetai
kiaušinių trynių
2 šaukšteliai
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir cukrus ištirptų. Į trynių masę įmaišykite pieną ir grietinėlę, viską dar paplakite, kad į masę patektų daugiau oro.
2.
Ledų masę galima išpilstyti arba į ledų ant pagaliuko formeles, arba masę supilkite į negilų indą, kad būtų nestoras sluoksnis. Indą uždenkite ir dėkite į šaldiklį.
3.
Ledams stingstant juos kas 30 - 40 minučių permaišykite plakikliu, kad į ledus patektų daugiau oro. Tą pakartokite keletą kartų, iki ledai sustings. Kai ledai sustings, juos jau galite laikyti šaldiklyje nebemaišydami. Likus 15 - 20 minučių iki valgymo, ledus perdėkite iš šaldiklio į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų. O tada skanaukite!