Naminė duona - mums ji pati pačiausia

AUTORIUS:
Ineta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Naminė duona be mielių
Naminė duona be mielių
Naminė duona be mielių
Naminė duona be mielių
Autorius apie receptą: Esame tikriausiai visas parduotuvines sveikesnes duonas išragavę, bet nei viena neprilygsta šiai naminei. Vakar kai kepiau, dar įmaišiau pilno grūdo avižinių miltų - gavosi Esame tikriausiai visas parduotuvines sveikesnes duonas išragavę, bet nei viena neprilygsta šiai naminei. Vakar kai kepiau, dar įmaišiau pilno grūdo avižinių miltų - gavosi tobulai. (...daugiau) Ineta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 litras vandens
600 gramų kvietinių miltų
400 gramų ruginių miltų
4 šaukštai cukraus (arba medaus)
3 šaukštai raugo (receptas čia)
2 šaukšteliai druskos
1 sauja sėklų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, druską ir sėklas, supilti vandenį. Užmaišyti tešlą. Įdėti raugą ir vėl gerai išmaišyti, kol gaunasi vientisa masė. Palikti tešlą beveik parai, kad iškiltų.
2.
Dėti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Porą šaukštų atsidėti, tai bus raugas kitam kartui.
3.
Kepti 15 minučių prie 180 C laipsnių temperatūros ir dar 50 minučių prie 150 C laipsnių.
AUTORIUS: Ineta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Loreta
2024-01-21 11:06
Raugu galima pasidalinti. Užklauskite per fb, insta gramą ar dar kur. Nesudėtinga yra atidėti ne 3 šaukštus, o 6 kitam kartui. Dideliuose miestuose nėra problema.
Aš l.gerą raugą pirkau.
kasmesidėjinisukis.lt
ATSAKYTI
VERA
2020-01-15 19:37
VIETOJ RAUGO GALIMA DETI SAUSU MIELIU MAZA PAKELI, AS BANDZIAU , GAVOSI SKANI DUONELE.
ATSAKYTI
Birutė
2019-07-01 21:30
Ar duoną dėti į įkaitintą orkaitę? ATSAKYTI
Ieva
2019-07-02 09:05
Taip, dėti į įkaitintą :) ATSAKYTI
aldona
2017-06-04 16:34
vietoj pilno grudo aviziniu miltu dedu aviziniu dribsniu ATSAKYTI
Asta
2017-05-03 10:21
Raugą galima pasigaminti ir pačiam... Pusę stiklinės rupaus malimo ruginių miltų užpilti puse stiklinės šilto vandens. 3 paras laikyti šiltoje vietoje, kasdien permaišant mediniu šaukštu. Raugą gaminau stiklainyje, uždengus marle. Galima uždengti maistine plėvele ir prabadyti skylutes. Jeigu raugas burbuliuoja ir putoja, jei reiškia viskas gerai, svarbu nelaikyti per ilgai.
Ar raugas tinkamas naudoti, galima patikrinti. Atidėti porą šaukštų į atskirą stiklainį, dėti šaukštą miltų, šiek tiek daugiau nei šaukštą šilto vandens. Išmaišyti ir palikti, jei per 4 - 6 valandas raugo padaugėja, jis yra tinkamas naudojimui ir iš jo galima gaminti. Likusį raugą, kuris liko, dedam į šaldytuvą kitam kartui. Laikyti galima iki mėnesio, kas 3 dienas pamaitinant. Įdedant miltų, šilto vandens ir šiek tiek palaikant šiltai. ATSAKYTI
linas
2017-05-01 20:34
is kur gauti raugo? ATSAKYTI
Valda Žvaliauskiene
2024-01-13 11:41
Aš darau iš kefyro ir ruginių miltų. Viena stiklinė miltų ir stiklinė su puse kefyro su gyvom bakterijom, išmaišau, uzdengiu maistine plėvele, padarau skylučių ir padedu siltoj vietoj, kai turinys padvigubėja, matosi daug burbuliuku, raugas paruoštas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital