Naminis raugas duonai

AUTORIUS:
Asta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Naminis raugas duonai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei mėgstate kepti naminę duoną, jai reikės raugo, o jo visai nesudėtinga pagaminti patiems namuose ir dar su draugais pasidalinti! Jei mėgstate kepti naminę duoną, jai reikės raugo, o jo visai nesudėtinga pagaminti patiems namuose ir dar su draugais pasidalinti! Asta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė ruginių miltų (rupių)
1 stiklinė vandens (šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus suberti į stiklainį, užpilti šiltu vandeniu, uždengti maistine plėvele ir joje pradurti kelias skylutes, kad raugas galėtų kvėpuotį. Šį stiklainį 3 paras laikyti šiltoje vietoje, kasdien permaišant mediniu šaukštu. Jeigu besigamindamas raugas burbuliuoja ir putoja, vadinas, viskas gerai, svarbu nelaikyti per ilgai.
2.
Ar raugas jau tinkamas naudoti, galima patikrinti atidėjus porą šaukštų į atskirą stiklainį, tuomet dėti šaukštą miltų, pusantro šaukšto šilto vandens, išmaišyti ir palikti 5 valandoms. Jei raugo padaugėja, vadinasi, iš jo jau galima kepti duoną.
3.
Likusį raugą, jeigu jo viso vienu kartu nesunaudosite, saugokite šaldytuve. Saugoti galima mėnesį, kas tris dienas išimant valandai iš šaldytuvo, įdedant truputį miltų, šilto vandens ir dar porą valandų palaikant šiltai. Tuomet vėl dėti į šaldytuvą.
AUTORIUS: Asta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis