Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

AUTORIUS:
Ieva Visockytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
9 vienetai kiaušinių baltymų
7.5 šaukšto cukraus
1.5 šaukšto miltų
150 gramų riešutų (malti)
Kremui:
9 vienetai kiaušinių trynių
8 šaukštai cukraus
4.5 šaukšto miltų
1.5 šaukšto vanilinio cukraus
340 mililitrų pieno
160 gramų sviesto
Papuošimui:
1 saujelė riešutų
3 vienetai saldainių (karameliniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindo ruošimas: Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Ant kepimo popieriaus nusipieštkite tris 20 cm skersmens apskritimuis ir ant jų pilkite tešlą. Kepkite apie 20-30 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Jeigu orkaitė mažesnė ir visi pagrindai vienu metu netelpa, kepkite atskirai. Iškepusius pagrindus atvėsinkite.
2.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
3.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus ir masę plonu sluoksniu supilti ant kepimo popieriaus. Kai sustings, sulaužyti mažais gabalėliais.
4.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.
AUTORIUS: Ieva Visockytė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital