1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.
2.
Kiaušinius ir cukrų išplakame iki purios masės. Įmaišome graikišką jogurtą, aliejų, moliūgų tyrę. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Gerai išmaišome.