1.
Nupjauti moliūgo žievę, išimti sėklas. Moliūgo minkštimą smulkiai sutarkuoti (galima paprasta tarka ar virtuviniu kombainu).
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki masė pabals, tūris ženkliai padidės. Toliau plakant supilti aliejų. Sudėti moliūgo masę ir šaukštu išmaišyti.
3.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu. Per kelis kartus šį mišinį įmaišyti į kiaušinių plakinį. Tešla turi būti tiršta.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti mažais kubeliais. Įmaišyti į tešlą.
5.
Kepimo formos, nusegamais kraštais (naudojau 24 cm), dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą supilti į formą, išlyginti paviršių.
6.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintos (kaitinimas viršus - apačia) orkaitės vidurį, kepti apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus, jis sausas - pyragas jau iškepė. Jei aplipęs tešla- kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
7.
Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra!