Minkštutės bandelės su dešrelėmis iš turkiškos mielinės tešlos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Bandelės su dešrelėmis iš turkiškos tešlos
Autorius apie receptą: Skanios bandelės iš turkiškos mielinės tešlos. Iškepiau šeimynai į darbus ir mokyklą. Skanios bandelės iš turkiškos mielinės tešlos. Iškepiau šeimynai į darbus ir mokyklą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
450 gramų miltų
130 mililitrų pieno (šilto)
130 gramų jogurto, natūralaus (ne šalto)
50 mililitrų aliejaus
7 gramai sausų mielių
7 gramai kepimo miltelių
2 šaukštai vandens (šilto)
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
10 vienetų dešrelių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
2 šaukštai sezamo sėklų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miles užpilti šiltu vandeniu ir palikti 5 minutes pastovėti.
2.
Į dubenį supilti šiltą pieną, mieles, aliejų, jogurtą, suberti cukrų, druską, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Minkyti 6 - 7 minutes. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Pagal tai reguliuokite miltų kiekį.
3.
Dubenėlį ištepti trupučiu aliejaus, sudėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčių ir palikti šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų.
4.
Padalinti tešlą į 10 lygių dalių, iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, per vidurį dėti dešrelę, šonus iš abiejų pusių įpjauti maždaug po 8 pjūvius ir lenkti juos į vidų vieną ant kito, kaip pinant pynutę.
5.
Sudėti bandelės į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti pakilti šiltoje vetoje apie 15 - 20 minučių.
6.
Prieš kepant aptepti trynio-pieno plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Karolina
2023-10-26 00:55
Ar imanoma kazkuo pakeisti naturalu jogurta? ATSAKYTI
Irūna
2024-04-11 11:24
Kiek žinau galima pakeisti grietine ATSAKYTI
Simona
2022-03-18 13:12
Galima naudot šlapias mieles? ATSAKYTI
Greta
2022-03-18 16:01
Galima, rekomenduočiau apie 20 gr ATSAKYTI
Mante
2021-02-08 13:01
Kodėl šios bandelės jau kita diena labai išsausėjusios? :////
Kai tik iškepiau buvo labai gardu, bet jau kita diena labai sausos. ATSAKYTI
Ingrida
2021-02-08 15:57
Skaniausios, kaip ir visos bandelės, tą pačią dieną :) jei visų neįveikiat, atvėsusias sudėkit į sandariai uždaromą indelį ar maišelį - ilgiau išliks šviežios. ATSAKYTI
Jovita
2023-10-14 01:16
Na pas mane jo ne trupucio neissausejo ir neapdziuvo. Nuostabus receptas ATSAKYTI
Dovilė
2019-09-11 16:22
Labai skanios, burnoje tirpstančios bandelės gavosi. Tikrai labai gera turkiška tešla, nuo šiol tik ją darysiu ☺️ ATSAKYTI
Daiva
2019-10-07 11:14
Aš taip pat kepiau. Labai pasiteisino ATSAKYTI
Mindaugas
2019-11-07 18:24
Ane ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital