Minkšti grietiniečiai pagal Rasą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Minkšti grietiniečiai pagal Rasą
Minkšti grietiniečiai pagal Rasą
Minkšti grietiniečiai pagal Rasą
Autorius apie receptą: Skanūs, minkšti, burnoje tirpstantys pyragėliai, jaukūs prie arbatos puodelio. Mano vaikystės skonis! Mano mama juos kepdavo daug didesnius, aš kepu daug mažesnius, tokius Skanūs, minkšti, burnoje tirpstantys pyragėliai, jaukūs prie arbatos puodelio. Mano vaikystės skonis! Mano mama juos kepdavo daug didesnius, aš kepu daug mažesnius, tokius dviejų-trijų kąsnių. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
420 gramų kvietinių miltų
160 gramų sviesto (kambario temperatūros)
140 gramų grietinės (kambario temperatūros, naudojau 18%)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
2.5 šaukštelio kepimo miltelių (apytikriai)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina, pabarstymui)
Įdarui:
400 gramų varškės
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba miltų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukšteliai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite.
2.
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išplakite - plakite elektriniu plakikliu 3 min. Įmuškite kiaušinį ir plakite apie 1 min. Tada sudėkite grietinę ir dar viską plakite apie 1 min.
3.
Į masę suberkite miltus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą į rutulį. Neminkykite ilgai, tik kol visi ingredientai susijungs. Neperminkykite tešlos! Tešlą turėtų būti minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug 1 val. dėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų - tada ją bus kur kas lengviau kočioti.
4.
Įdarui į dubenį sudėkite varškę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, supilkite kiaušinio baltymą ir šakute viską gerai ištrinkite iki purios masės. Tada suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Krakmolas neleis įdarui ištekėti.
5.
Iš pusės tešlos iškočiokite maždaug apie 4-5 mm storio lakštą ir išspauskite formele maždaug 10 cm skersmens apskritimus (mano formeles skersmuo 7 cm).
6.
Į vieną tešlos apskritimo kraštą dėkite po 1 arbatinį šaukštelį varškės įdaro ir lenkite apskritimą perpus. Kraštų neužspauskite.
7.
Dėkite paruoštus grietiniečius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
8.
Aptepimui lengvai išplakite kiaušinio trynį su pienu. Plakinių aptepkite grietiniečių viršų.
9.
Kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol gražiai pagels.
10.
Jeigu norite, pravėsusius grietiniečius pasijokite cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Nejolija
2021-06-20 14:53
Ačiū už receptą. Reikės pabandyt iškept ATSAKYTI
Elžbieta
2021-03-21 12:29
Gavosi labai skanūs grietiniečiai. Tobulai subalansuoti ingredientų kiekiai, kas grietiniečiams suteikia minkštumo ir neįkyraus saldumo. Rekomenduoju išbandyti ir ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital