Minkšti česnakų mazgeliai garlic knots

AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Minkšti česnakų mazgeliai garlic knots
Minkšti česnakų mazgeliai garlic knots
Minkšti česnakų mazgeliai garlic knots
Autorius apie receptą: Vienas iš receptų, kuriuos gali daryti daug kartų ir neatsibosta. Tinka ir kaip užkandis, ir kaip duona prie sriubos. Jau tapo mūsų šeimos klasika. Vienas iš receptų, kuriuos gali daryti daug kartų ir neatsibosta. Tinka ir kaip užkandis, ir kaip duona prie sriubos. Jau tapo mūsų šeimos klasika. Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
440 gramų kvietinių miltų (naudojau a.r. 550C)
320 mililitrų vandens
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
5 ir 1/4 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis česnako granulės
3/4 šaukštelio druskos
Papildomai:
pagal poreikį kvietinių miltų (stalui pabarstyti, naudojau a.r. 550C)
pagal poreikį aliejaus (tešlai aptepti)
Aptepimui:
70 gramų sviesto (tirpinto)
3 skiltelės česnako (smulkintų)
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
pagal poreikį druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildome iki šiltumo (kad, užlašinus ant delno turi jaustis šilumą, bet nedegintų). Į šiltą vandenį suberiame cukrų ir mielių granules. Uždengę, šiltai palaikome 5-10 min.
2.
Tada supilame aliejų, suberiame druską, granuliuotą česnaką ir maždaug pusę miltų. Gerai išmaišome, tada sudedame likusius miltus. Maišome, kol susiformuoja tešla.
3.
Gerai apibarstome miltais sausą paviršių. Minkome tešlą maždaug 5 min. Patepame tešlą aliejumi ir įdedame į dubenį. Uždengiame ir laikome šiltai 1-2 valandas, kol padvigubėja.
4.
Vėl pabarstome miltais sausą paviršių. Iškočiojame tešlą į maždaug 40 cm ilgio stačiakampį. Plotis nėra labai svarbus, maždaug 15-18 cm. Supjaustome tešlą (galima naudoti picos pjaustyklę) į 16 juostelių, kurių plotis maždaug po 3-4 cm. Kiekvieną juostelę perlenkiame pusiau ir susukame į pynę. Tuomet atsargiai kiekvieną pynę surišame į mazgą, saugodami, kad tešla neplyštų.
5.
Sudedame bandeles, paliekant tarp jų tarpus, ant skardos ir leidžiame šiek tiek pakilti.
6.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Labai svarbu neperkepti, kad "mazgeliai" nebūtų kieti.
7.
Aptepimui sumaišome sviestą su druska, rozmarinu, petražolėmis, smulkintu česnaku. Galima patepti šiuo mišiniu ir prieš kepant.
8.
Iškepus aptepame "mazgelius" česnakiniu sviestu ir pabarstome sūriu. Gero apetito!
AUTORIUS: Rūta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital