Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu pudingu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Minkštas obuolių pyragas su vaniliniu pudingu
Autorius apie receptą: Šį pyragą kepiau jau senokai, bet receptu nepasidalinau. Tad šiandien taisau padėtį ir rašau receptėlį. Pyragas yra tikrai labai paprastas, drėgnas ir skanus. Receptas 24 cm Šį pyragą kepiau jau senokai, bet receptu nepasidalinau. Tad šiandien taisau padėtį ir rašau receptėlį. Pyragas yra tikrai labai paprastas, drėgnas ir skanus. Receptas 24 cm skersmens torto formai. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
220 gramų kvietinių miltų
2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
120 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų pieno
1 saujelė aviečių (naudojau šaldytas, žr. patarimus)
50 mililitrų aliejaus (be kvapo)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
7 gramai kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
Pudingui:
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
50 gramų cukraus
15 gramų kukurūzų krakmolo
pagal skonį vanilės
Papildomai:
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus, formos ištepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pudingui į nedidelį puodą įmušti kiaušinį, suberti cukrų, krakmolą, įpilti pieno ir įdėti vanilės, viską išmaišyti. Kaitinti ant vidutinės ugnies vis maišant iki kol užvirs ir sutirštės. Tuomet šiek tiek atvėsinti.
2.
Atvėsintą pudingą sudėti į konditerinį maišelį.
3.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
4.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, įdėti vanilės ir išplakti, tuomet įpilti pieno, aliejaus ir dar trumpai paplakti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
5.
Ant aviečių užberti krakmolo ir lengvai permaišyti.
6.
Į dubenį su paruošta tešla suberti obuolius, avietes ir dar kartą atsargiai permaišyti.
7.
Kepimo formą ištepti sviestu (jei norite, galite dugną iškloti kepimo popieriumi), supilti paruoštą tešlą. Ant viršaus išspausti pudingą darant juosteles skersai ir išilgai.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 45 minutes. Iškepusi pyragą atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti.
Patarimai:
Galima ruošti ir su šviežiomis uogomis, o avietes keisti braškėmis, vyšniomis, serbentais ar kitomis mėgstamomis uogomis arba ruošti visai be jų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital