Minkštas mielinis keksas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Minkštas mielinis keksas
Autorius apie receptą: Itin skanus pyragas kuris išlieka minkštas ir rytojaus, ir dar sekančią dieną. Itin skanus pyragas kuris išlieka minkštas ir rytojaus, ir dar sekančią dieną. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
750 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų razinų
80 mililitrų aliejaus
80 gramų sviesto (tirpinto, + šiek tiek aptepimui)
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti razinas, užpilti karštu vandeniu ir palikti mirkti apie 15 minučių, tuomet išgriebti ir nusausinti.
2.
Tešlai į dubenį pilti pieną, berti mieles, cukrų, berti miltus nuolat maišant, iki kol tešla bus grietinės tirštumo, likusius miltus atidėti. Išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 10 minučių iki kol mielės suaktyvės.
3.
Į dubenį su paruošta tešla įmušti kiaušinius, išmaišyti, pilti aliejų, sviestą ir vėl gerai išmaišyti. Įsijoti likusius miltus su kepimo milteliais ir druska, užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1.5 valandos iki kol pakils. Kai tešla pakils, suberti razinas ir lengvai perminkyti.
4.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis.
5.
Du kepimo indus aptepti sviestu (arba kiaušinio ir pieno plakiniu) ir sudėti paruoštą tešlą.
6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital