Minkštas kugelis pagal Dalią

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Minkštas kugelis pagal Dalią
Minkštas kugelis pagal Dalią
Minkštas kugelis pagal Dalią
Autorius apie receptą: Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Pavyksta labai skanus ir sotus. Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Pavyksta labai skanus ir sotus. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
100 gramų taukų (ar lydyto Ghee sviesto, apie 0.5 stiklinės)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
2.
Į keptuvę dėti riebalus ir ištirpinti. Suberti svogūną ir apkepti iki geltonumo. Du ar tris šaukštus riebalų supilkite į kepimo indą, kuriame kepsite kugelį ir lieskite jiems pasiskirstyti ant kepimo indo dugno.
3.
Bulves nuskuskite ir sutrakuokite tarkavimo mašina ar smulkia tarka.
4.
Į puodą pilti pieną ir užvirti, iš karto užpilkite ant bulvių. Išmaišykite. Ten pat į bulvių tarkus įberkite druskos, jei reikia pipirų ir supilkite tirpintus riebalus. Jei jūs kugelį mėgstate valgyti tik su grietine, supilkite kartu su riebalais ir svogūnus, o jei valgote su padažu, keptus svogūnus pasilikite ir atidėkite, supilkite tik riebalus.
5.
Kiaušinius įmuškite į tarkius ir kol jie dar nepanirę, lengvai šakute paplakite iki vientisos kiaušinių masės. Ir tik po to gerai sumaišykite su tarkiais.
6.
Visą tarkių masę supilkite į kepimo indą.
7.
Orkaitę ar Kamado Bono kepsninę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Tokioje temperatūroje kugelį kepkite 30- 40 min., vėliau kaitrą sumažinkite iki 180C ir kepkite kol kugelis bus iškepęs.
8.
Patikrinti ar iškepė galite šakute pakabinę šiek tiek kugelio iš pačio kepimo indo centro, turi nesijausti bulvių tarkių tekstūros.
Patarimai:
Jei naudosite Ghee sviestą, tuomet papildomai reikės 5 pipirų mišinio pagal skonį.
Padažui džiovintus grybus užmerkite iš vakaro ir kai tik pašausite kugelį į orkaitę išvirkite. Tuomet supjaustykite plonomis juostelėmis ir pakepkite jau prieš tai keptuose svogūnuose. Įdėkite riebios grietinės, druskos ir jei reikia įberkite pipirų. Užvirinkite ir patiekite kartu su keptu kugeliu. Šį padažą galima ruošti ir su šviežiais pievagrybiais.
Virdama džiovintus grybus kitiems patiekalams, likusį skystį nuo grybų aš supilstau į polietileno maišelius skirtus kokteilių ledukams šaldyti. Tad, kai reikia džiovintų grybų nuoviro padažams belieka kelis ledukų gabalėlius tik sumesti į ruošiamą padažą. Tokius šaldytus grybų nuoviro ledukus naudoju ir kugelio padažui paruošti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital