Mielinės varškės bandelės su cinamonu

AUTORIUS:
Laura Ienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Mielinės varškės bandelės su cinamonu
Mielinės varškės bandelės su cinamonu
Mielinės varškės bandelės su cinamonu
Autorius apie receptą: Minkštos, purios, labai skanios. Minkštos, purios, labai skanios. Laura Ienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
600 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šilto)
250 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
50 gramų šlapių mielių
50 mililitrų vandens (arba pieno, šilto)
šiek tiek cukraus
pagal poreikį vanilinio cukraus
3 gramai druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto (minkšto)
3 šaukštai cukraus
pagal skonį malto cinamono
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto (minkšto )
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui sumaišyti cukrų ir cinamoną.
2.
Miltus persijoti.
3.
50 ml šilto vandens (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) su trupučiu cukraus ištirpiname mieles. Viska išmaišome. Paviršių apibarstome šiek tiek miltų. Kai viskas užputos, mielės suaktyvintos.
4.
Į šiltą pieną beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušame kiaušinius, viską plakame, kol cukrus ištirps. Sudedame varškę (mano buvo biri, netryniau), vėl viską plakame arba išmaišome. Sudedame aktyvias putojančias mieles ir suberiame persijotus miltus. Minkome ilgai (tai atlieku maišykle). Mielės tai poniškas reikalas. Jokio skubėjimo, jokio skersvėjo - šiltai, ramiai ir ilgai. Uždengiame rankšluosčių ir paliekame šiltai kilti apie 1 val. Suminkome ir vėl paliekame ilsėtis, kol pakils antras kalnas.
5.
Tuomet kočiojame apie 4-5 mm storio stačiakampio formos lakštą. Sutepame minkštu sviestu, barstome cinamono ir cukraus mišiniu (galima pridėti razinų, riešutų ir t.t.) Vyniojame vyniotinį ir supjaustome kaip kam patinka. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Paliekame tarpus tarp bandelių, nes pakils ir dar padidės. Uždengiame rankšluostėlių ir vėl paliekame kilti.
6.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Kol karštos, aptepame sviestu. Kai atvės, puošiame cukraus pudra.
AUTORIUS: Laura Ienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital