Marinuoti agurkų griežinėliai su garstyčiomis žiemai
AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Agurkai su garstyčiomis - puikus skonių derinys. Labai paprasta, greita ir skanu. Idealu prie troškinių, mėsos, bulvių patiekalų ar gardžiuotis vienais.
Agurkai su garstyčiomis - puikus skonių derinys. Labai paprasta, greita ir skanu. Idealu prie troškinių, mėsos, bulvių patiekalų ar gardžiuotis vienais.
Inga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 litrai
vandens
3 kilogramai
agurkų
300 mililitrų
acto 9%
250 gramų
cukraus
3 šaukštai
druskos
2 šaukšteliai
garstyčių sėklų
3 vienetai
lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandens tiek, kad apsemtų agurkus, sudėti agurkus ir palikti mirkti 2 valandas.
2.
Į puodą, kuriame virsite, pilti vandenį, berti cukrų, druską, garstyčių sėklas ir lauro lapus. Užvirti.
3.
Agurkus labai gerai nuplauti, galiukus nupjauti, tuomet supjaustyti stambesniais griežinėliais, jei agurkai labai maži, galima perpjauti ir tiesiog pusiau.
4.
Į puodą su užvirusiu vandeniu, sudėti agurkus ir kelias minutes pavirti iki kol pakinta agurkų spalva. Supilti actą, dar kartą užvirti.
5.
Stiklainius kruopščiai išplauti sodos tirpalu (šiltame vandenyje ištirpinkite kelis šaukštus valgomosios sodos), išskalauti, kakleliu į apačią sudėti ant švariu rankšluosčiu išklotos kepimo formos. Stiklainius šildyti iki 100°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
6.
Dangtelius perlieti verdančiu vandeniu.
7.
Į iškaitintus stiklainius sudėti agurkus, užpilti marinatu ir sandariai užsukti.
8.
Stiklainius pastatyti dangeliais žemyn, apkloti šiltu pledu ar antklode ir palikti visiškai atvėsti.
9.
Atvėsusius agurkus galima laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke ar tiesiog namų spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.