1. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Nuplaukite šaltu vandeniu. Nupjaukite arba nulaužkite viršūnėles; atidėkite. Įžambiai supjaustykite stiebus į 2,5-3 cm gabaliukus, atidėkite.
2. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuo tarpu, virš vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pipirus, maišydami kepkite 30 sekundžių.
3. Į mišinį sudėkite šparagų gabaliukus, vyną ir druską. Užvirkite, sumažinkite ugnį. Retkarčiais pamaišydami kepkite neuždengtą 3 minutes, kol šparagai bus traškūs. Sudėkite pomidorus ir šparagų viršūnėlės, kepkite neuždengtus dar 1 minutę.
4. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
5. Nusunkite makaronus, sudėkite makaronus ir baziliką į keptuvę. Atsargiai išmaišykite.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)