Makaronai su krevetėmis ir kreminiu grietinėlės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 129)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 129)
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės pomidorų padažu
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės pomidorų padažu
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės pomidorų padažu
Autorius apie receptą: Niekada neatsisakau lėkštės skanių makaronų. Mėgstu juos visokius, ir su pomidorų padažu, ir su paprastu alyvuogių aliejaus padažiuku, ir su kreminiais grietinėlės Niekada neatsisakau lėkštės skanių makaronų. Mėgstu juos visokius, ir su pomidorų padažu, ir su paprastu alyvuogių aliejaus padažiuku, ir su kreminiais grietinėlės padažais. Kaip nuspręsiu ruošti makaronus, priklauso nuo nuotaikos. Šį kartą prie makaronų laaabai norėjau to kreminio, skanaus, gardaus rausvo padažiuko. Paragavus makaronų su šiuo padažu visada (be išimčių) garsiai ištariu “mm, kaip skanu!“, reikės taip gaminti dažniau. Išbandykite, tikrai nesigailėsite. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
330 gramų makaronų (mėgstamų)
450 gramų krevečių (šviežių ar atitirpintų)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
240 mililitrų konservuotų pomidorų (trintų be odelių + 3 šaukštų)
125 mililitrai balto sauso vyno (ar sultinio)
1 vienetas svogūnų (mažų)
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Makaronus išverdame pagal pakuotės instrukcijas, atidedame į šalį.
2.
Vienoje keptuvėje ant didesnės vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 1 valg. š. sviesto. Sudedame krevetes, pakepiname kelias minutes, kol šios pasidaro rausvos spalvos.
3.
Svogūną ir česnako skilteles nulupame ir susmulkiname. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 2 valg. š. sviesto, sudedame svogūną, česnaką ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Tada supilame vyną, išmaišome. Kaitiname kelias minutes, kol vyno sumažėja beveik perpus, vis maišome. Supilame trintus pomidorus, susmulkintus konservuotus pomidorus, išmaišome, po to supilame grietinėlę ir gerai išmaišome. Pakaitiname kelias minutes.
4.
Padažą pagardiname druska, pipirais ir džiovintu baziliku pagal skonį. Įmaišome susmulkintą petražolę. Sudedame krevetes, išmaišome. Galiausiai sudedame makaronus, viską sumaišome ir patiekiame. Galite dar užbarstyti tarkuotu sūriu. Skanumėlis!!!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital