Lietinių suktinukai su lašiša, agurkais ir fetos kremu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Suktinukai su lašiša
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie nestandartiniai suktinukai - puiki atgaiva norintiems greitai ir skaniai pasisotinti. Tinka valgyti kasdien, išvykoms arba iškyloms, ar net tiekti šventiniam stalui. Šie nestandartiniai suktinukai - puiki atgaiva norintiems greitai ir skaniai pasisotinti. Tinka valgyti kasdien, išvykoms arba iškyloms, ar net tiekti šventiniam stalui. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų sūdytos lašišų filė (arba rūkytos)
1 vienetas ilgavaisių agurkų
Kepimui:
250 mililitrų pieno
Kepimui:
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
30 mililitrų aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
150 gramų fetos sūrio
1 šaukštas graikiško jogurto (arba kito natūralaus)
1 šaukštelis skysto medaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską ir išplakti. Tuomet pilti aliejų, pieną, berti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti gana skysta. Paruoštą tešlą palikti pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje, kad pabrinktų (taip blynai bus tvirtesni, o ir mažiau plyš kepant). Jeigu pabrinkusi tešla atrodo per tiršta, įpilti dar šiek tiek pieno arba vandens.
2.
Keptuvę įkaitinti ir šiek tiek patepti aliejumi, pilti samtelį tešlos ir greitai pakėlus keptuvę pasukioti, kad tešla pasiskirstytų per visą plotį. Pakepti porą minučių, tuomet apversti ir dar šiek tiek pakepti. Taip iškepti visus lietinius.
3.
Užtepėlei į elektrinį trintuvą dėti fetos sūrį, graikišką jogurtą, medų, pilti citrinos sultis, berti druską, pipirus ir sutrinti iki vientisos masės. Jei neturite elektrinio trintuvo, galima išmaišyti šaukštu. Tuomet suberti smulkintus krapus ir permaišyti.
4.
Kiekvieną blyną aptepti su paruošta fetos užtepėle.
5.
Lašišos file, agurką supjaustyti juostelėmis ir dėti ant kiekvieno blyno kraštelio, tuomet kuo tvirčiau susukti.
6.
Susuktus lietinius susukti į maistinę plėvelę, kad sutvirtėtų ir susijungtų skoniai, dėti į šaldytuvą bent porai valandų. Tuomet supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir mėgautis.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital