Lietiniai su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Lietiniai su varške
Lietiniai su varške
Lietiniai su varške
Autorius apie receptą: Lietinius moka kepti (beveik) kiekvienas, o varškės įdaras yra vienas populiaresnių, sako maisto tiekėjai ir gamintojai. Tad su Jumis norėčiau pasidalinti receptu, kurį per N Lietinius moka kepti (beveik) kiekvienas, o varškės įdaras yra vienas populiaresnių, sako maisto tiekėjai ir gamintojai. Tad su Jumis norėčiau pasidalinti receptu, kurį per N metų esu ištobulinusi, smagi ne tik gamyba ir degustacija, puiku yra tai, kad nelieka įdaro, lietinių forma labai daili lėkštėje ir patogi šaldymui. Lietinius kepu be cukraus tešloje, mėgstantys saldesnį gyvenimą gali rinktis saldesnius pagardus, o mūsų namuose populiariausias sviesto – grietinės padažas, ir dėl skonio, ir dėl to, kad lietiniai su karštu padažu mums skanesni. Ir netgi grietinę ar uogienę tiekiu kambario temperatūros, kad nebūtų labai didelio temperatūrų kontrasto. Taipogi blynų ir varškės duetą puikiai papildo uogos, tiek šilauogės ar mėlynės, tiek ir avietės, braškės, gervuogės, serbentai, agrastai, aktinidijos. Ir netgi razinos ar kiek pamirkytos džiovintos slyvos. Daug kas manęs klausia, kaip pagaminu tokią trikampę blynų formą, specialiai nufotografavau ir sudėjau gamybos būdą į foto koliažą. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai aliejaus
pagal poreikį vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
720 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlą gaminu virtuvinio kombaino plakikliu. Žinoma, viską galima daryti ir rankomis, tačiau tie gumuliukai, kurių neįmanoma išvengti, plakant šakute, labai jau gadindavo nuotaiką. Tad kai tik įsigijau galingą pagalbininką, naudojuosi jo paslaugomis. Beje, tinka ir vadinami blenderiai, mikseriai, kokteilių plaktuvai, viskas, kas sugeba gerai išsukti skysčius su miltais.
2.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dedu į šaldytuvą.
3.
Visus tešlos produktus sudedu į kombaino indą, įpilu stiklinaitę vandens ir jungiu plakimo režimą. Jei naudosite mažuosius virtuvės pagalbininkus, pirmam plakimui pilkite bent 1,5 stiklinės. Kai jau visi produktai susilieja į visumą, stabdau plakimą ir šaukštu tikrinu tešlą, ji nuo šaukšto turi varvėti beveik kaip vanduo. Dažniausiai po pirmo plakimo tešla būna smarkiai per tiršta, tad vėl pilu vandens ir plaku, kol gaunu reikalingą konsistenciją.
4.
Įkaitinu keptuvę ir pilu gerą samtį tešlos, ją tolygiai paskirstau ir, apkepus apačiai, blyną perverčiu. Darau tai ore, lengviausiai pavyksta tuomet, jei kepu specialioje lietinių keptuvėje. Riebalų į keptuvę pilti tikrai nereikia, pakanka aliejaus tešloje.
5.
Iškeptus blynus palieku atvėsti, tuo metu pasiruošiu įdarą.
6.
Baltymus šluotele ar šakute lengvai suplaku ir sumaišau su varške bei druska ir vaniliniu cukrumi. Peiliu paruoštą masę supjaustau į lygias 8 dalis.
7.
Darau įpjovą (žr. nuotrauką), ant ketvirtadalio blyno dedu vieną iš 8 įdaro dalių ir sulankstau kaip matosi koliaže.
8.
Tiekiant blynus apkepinu lydytame svieste arba aliejuje. Valgome su sviesto – grietinės padažu ar tiesiog su grietine, jogurtu, uogiene, džemu, uogomis, džiovintais vaisiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital