Lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu
Lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu
Lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu
Autorius apie receptą: Ir visiškai atsitiktinai taip išėjo, kad šią savaitę, kaip niekad pas mus šeimoje karaliauja blynai. Tik pažvelgus į kalendorių, supratau, kad Užgavėnės jau čia pat. Tai Ir visiškai atsitiktinai taip išėjo, kad šią savaitę, kaip niekad pas mus šeimoje karaliauja blynai. Tik pažvelgus į kalendorių, supratau, kad Užgavėnės jau čia pat. Tai tarsi blynų repeticija prieš jų šventę. Buvo toks laikas, kai aš visiškai nemokėjau kepti lietinių. Dabar jau pramokau ir išeina man jie visai neblogai. Šiandien lietinių tešlą maišiau su gazuotu mineraliniu vandeniu. Lietiniai iškepė tokie labiau traškūs, tik pastovėję, jie šiek tiek suminkštėjo. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 12 – 14 lietinių, priklausys nuo to, kokio dydžio juos kepsite. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
16 šaukštų kvietinių miltų
300 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilame aliejų, pieną ir mineralinį vandenį. Rankiniu smulkintuvu, kitaip dar vadinamu „blenderiu“ suplakame masę iki vientisos konsistencijos. Tešlai leidžiame apie 20 min pastovėti ir „subręsti“.
2.
Keptuvę patepame šlakeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę pilame samtį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkeps viena pusė, apverst ir kept kitą pusę. Taip iškepame visus lietinius.
3.
Skanaujame. Puikiai tinka su uogiene, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital