Lėtai virta eršketo file su krevetėmis ir šampano padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lėtai virta eršketo file su krevetėmis ir šampano padažu
Lėtai virta eršketo file su krevetėmis ir šampano padažu
Lėtai virta eršketo file su krevetėmis ir šampano padažu
Autorius apie receptą: Puikaus skonio lėtai virta eršketo file, patiekiama su krevetėmis, ypatingu šampano padažu ir daržovėmis. Toks patiekalas ir jo patiekimas maloniai nustebins. Puikaus skonio lėtai virta eršketo file, patiekiama su krevetėmis, ypatingu šampano padažu ir daržovėmis. Toks patiekalas ir jo patiekimas maloniai nustebins. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų eršketo (file)
20 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų sviesto
20 gramų krapų
5 gramai čiobrelių
1 šlakelis alyvuogių aliejaus (pašlakstyti verdant)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
1 litras vandens
200 gramų šampano
150 gramų krevečių kiautų
100 gramų svogūnų
50 gramų sviesto
10 gramų peletrūno
10 gramų česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Garnyrui:
6 vienetai krevečių
100 gramų topinambų
50 gramų morkų
20 gramų ridikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Krevetės nuvalomos nuo kiautų. Susmulkinami svogūnai
2.
Likę krevečių kiautai su galvomis bei smulkinti svogūnai su česnakais apkepinami ant aliejaus, kol gražiai apskrunda (apie 10-15 minučių).
3.
Tuomet pilamas šampanas. Jam nugaravus, pilamas vanduo ir sudedamos prieskoninės žolelės. Viskas verdama apie 30-40 minučių, po to perkošiama per sietelį. Pagardindama druska ir pipirais. Į padažą dedamas sviestas. Viskas sutrinama elektriniu trintuvu, pagal skonį pagardinama druska.
4.
Eršketo file pašlakstoma aliejumi ir apvoliojama smulkintose žolelėse. File susukama į karščiui atsparią plėvelę. Paruošta file verdama cirkuliatoriuje 65 C temperatūroje apie 15 minučių. Jeigu neturite cirkuliatoriaus, galite virti vandens vonelėje orkaitėje, įkaitintoje iki 65 laipsnių.
5.
Morkos supjaustomos ilgomis juostomis daržovių skustuku. Dedamos porai minučių į karštą vandenį, kol šiek tiek suminkštėja. Tuomet perkeliamos į šaltą vandenį. Susukamos į ritinėlius.
6.
Topinambai užpilami šaltu vandeniu ir verdami 20 minučių. Apvirti topinambai supjaustomi riekelėmis, apšlakstomi aliejumi
7.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus su sviestu. Dedama riekelėmis pjaustyta eršketo file, topinambai ir krevetės. Labai trumpai apkepama iš abiejų pusių, pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.
8.
Eršketas tiekiamas su šampano padažu, topinambais, pjaustytais ridikėliais ir morkytėmis (naudojau dviejų spalvų).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital