Lenkiškas pyragas su plikytu kremu ir uogiene

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lenkiškas pyragas su plikytu kremu ir uogiene
Lenkiškas pyragas su plikytu kremu ir uogiene
Lenkiškas pyragas su plikytu kremu ir uogiene
Autorius apie receptą: Kartais mums dažniau reikėtų pasidairyti po artimiausių kaimynų virtuves, nes ten taip pat slypi receptų lobiai. Vienas iš tokių lobų yra pyragas 'Pani Walewska'. Nuostabaus Kartais mums dažniau reikėtų pasidairyti po artimiausių kaimynų virtuves, nes ten taip pat slypi receptų lobiai. Vienas iš tokių lobų yra pyragas 'Pani Walewska'. Nuostabaus skonio, gal kažkiek primenantis Napoleoną perteptą juodaisiais serbentais, tačiau mažiau riebus ir mažiau saldus. Pyragas, kaip patys lenkai sako, skaniausias antrą ir trečią dieną po kepimo. Tik nežinau ar tos trečios dienos jis sulaukia. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (šalto)
1 šaukštelis kepimo miltelių (nepilno)
3 vienetai kiaušinių trynių
1/4 stiklinės cukraus pudros
Beze kremui:
3/4 stiklinės cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių baltymų
60 gramų migdolų drožlių
0.5 šaukšto krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų pieno (neriebaus)
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
1.5 šaukšto cukraus
1.5 šaukšto kvietinių miltų
1 šaukštas krakmolo
8 gramai vanilinio cukraus
pagal poreikį migdolų aromato
Pertepimui:
225 gramai juodųjų serbentų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, kepimo miltelius.
2.
Sviestą supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenį su miltų ir kepimo miltelių mišiniu. Trinti rankomis iki trupinių.
3.
Į kitą dubenį sudėti kiaušinių trynius, suberti cukraus pudrą ir išplakti. Supilti į dubenį su trupiniais. Užminkyti tešlą.
4.
Kepimo formą (naudojau 25 cm x 33 cm) dėti ant kepimo popieriaus ir išpiešti kepimo formos dydžio lapą. Pagal paruoštą kontūrą iškočioti tešlą. Kelti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
5.
Beze kremui į dubenį sudėti kiaušinių baltymus, suberti cukraus pudra ir plakti iki standžių putų. Berti krakmolą ir permaišyti.
6.
Iškepusį lakštą aptepti uogiene, tolygiai paskirstyti paruoštą kremą pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti įkaitintoje iki 150 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 - 25 minutes.
7.
Plikytam kremui į nedidelį puodą su nepridegančia danga supilti pieną.
8.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų, migdolų aromato ir išplakti. Supilti į puodą su pienu. Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant šluotele iki kol sutirštės. Uždengti dangčiu ir atvėsinti.
9.
Pyragą išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Atsargiai (jis labai trapus) išimti iš formos su visu popieriumi ir perpjauti pusiau.
10.
Į dubenį dėti sviestą ir suplakti iki baltumo. Po šaukštą dėti į atvėsusį kremą. Sviestas ir kremas turi būti kambario temperatūros. Nuolat plakant sudėti visą kremą, įpilti šiek tiek migdolų aromato.
11.
Ant pyrago dėti kremą, paskirstyti per visą plotį. uždėti antrą pyrago dalį ir sulyginti, kad visi kraštai būtų lygūs. Dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
Patarimai:
Naudota 250 ml stiklinė.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2022-04-02 00:21
Labai neaisku kaip surinkti pyraga ir ka daryti su beze kremu .. ATSAKYTI
Dalia
2022-09-22 19:58
Žr punktą nr6. Viskas aišku ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital