Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 lašišų galvos,
3 bulvės,
1 morka,
1 svogūnas,
2 lauro lapeliai,
Druskos pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
O kodėl išmetate žuvies galvas? Niekada nemetu jų, o tik ištraukiu žiaunas. Išskirtinai skanu su pačiomis galvomis.
ATSAKYTI
Denisas
2020-09-11 16:17
o kiek vandens ipilti i trijų litrų puodą, taip ir neparašė
ATSAKYTI
Kita Jurate
2013-01-03 14:56
Mindaugai ir Giedre, jus is tos kategorijos zmoniu,kurie nezino ,kad stintoje visada yra oro pusle su kirmelem... Neispruse, kitaip pasakyti negaliu... Gal nerasinekit durniaus komentaru, savigarba reikia tureti.
ATSAKYTI
Jūratė
2010-04-23 15:09
Žuvienės verdamos iš galvų, beje.Iš pačios žuvies juk galima kitą patiekalą pagaminti. Puikus receptas! O virti gali ir iš lašišos, kas uždraus....
ATSAKYTI
Mindaugas
2010-03-16 00:08
Kai paraugausi, suprasi (senas anekdotas apie žydą ir silkę)... O iš tikrųjų jeigu ž. galvos yra šlykštynė, tai išpaikintas kūnas. Gydyti reikia - praalkinti drūtai.
ATSAKYTI
giedre
2010-01-17 22:48
kodel galvos, ka negalima lasisu.Slykstyne kazkokia
ATSAKYTI
giedre
2010-01-17 22:33
kodel galvos? Ka negalima virti lasisos?
Slykstyne, kazkokia
ATSAKYTI