Keptų baklažanų užtepėlė

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Keptų baklažanų užtepėlė
Keptų baklažanų užtepėlė
Keptų baklažanų užtepėlė
Autorius apie receptą: Ši užtepėlė dar vadinama “baba ganoush” yra libanietiškos virtuvės šedevras, tad tai puikus būdas savo virtuvėje išbandyti nesudėtingą kitos virtuvės patiekalą. Ši užtepėlė dar vadinama “baba ganoush” yra libanietiškos virtuvės šedevras, tad tai puikus būdas savo virtuvėje išbandyti nesudėtingą kitos virtuvės patiekalą. Labai tinka tiekti su pitos duonelėmis, morkų ar kitų daržovių lazdelėmis. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai baklažanų
60 gramų sezamų pastos tahini
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžiosios paprikos)
1 vienetas citrinų
4 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis rudojo cukraus (naudojome Dansukker)
Patiekiant:
4 vienetai pitos (arba kelių lazdelėmis supjaustytų morkų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus perpjauti pusiau, apšlakstyti aliejumi ir dėti į įkaitintą grilių. Jei griliaus neturite – į iki maksimalios temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti iki baklažanai visiškai suminkštės.
2.
Baklažanams iškepus, išskaptuoti jų minkštimą ir dėti į dubenį.
3.
Į minkštimą įspausti česnako skilteles, berti kuminą, rūkytos paprikos miltelius, dėti tahini pastą, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, įspausti citrinos sulčių ir pagal skonį pagardinti druska, cukrumi bei pipirais. Viską gerai išmaišyti arba sutrinti šakute.
4.
Patiekiant užtepėlę galima pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti rūkytos paprikos milteliais.
5.
Šią užtepėlę tinka valgyti kabinant pašildytomis pitos duonelėmis ar morkų (arba kitų daržovių) lazdelėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital