1.
Sausainius sutrupiname kaip tinginiui. Sumaišome su smulkintais riešutais ir atidedam į šalį.
2.
Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu virš garų vonelės. Paliekame truputį atvėsti.
3.
Į šokolado masę įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Sudedame kakavą, išmaišome.
4.
Šokoladinę masę supilame ant sausainių, gerai viską sumaišome.
5.
Kepimo formą (tinka apvali 24-28 cm skersmens arba stačiakampė 20x30 cm dydžio) išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Šaukštu paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai, neliktų tarpų.
6.
Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20-25 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus).
7.
Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas.
8.
Patiekdami galime apibarstyti kakava, papuošti vaisiais, uogomis, karamele ar tirpintu šokoladu.