Kepta antienos filė tešloje su pagardais

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kepta antienos filė tešloje su pagardais
Kepta antienos filė tešloje su pagardais
Kepta antienos filė tešloje su pagardais
Autorius apie receptą: Greitai pagaminama šventinių pietų idėja. Grožis akims ir palaima gomuriui... Greitai pagaminama šventinių pietų idėja. Grožis akims ir palaima gomuriui... Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 lakštai bemielės sluoksniuotos tešlos
170 gramų antienos filė (marinuota prieskoniais )
130 gramų marinuotų pievagrybių (riekelių, apytikriai, 0,5 indelio)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 saujelė tamsių razinų
4 vienetai džiovintų abrikosų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Antienos filė po kelias minutes apkepti iš abiejų pusių ant nedidelio kiekio aliejaus. Jei naudojate nemarinuotą antienos filė, tai paskaninkite ją druska, maltais juodaisiais pipirais ir/arba kitais mėgstamais prieskoniais pvz. rozmarinu, čiobreliais ir palikite ją "pailsėti" apie 20 min.
2.
Morką stambiai sutarkuoti, svogūną susmulkinti kubeliais ir apkepti keptuvėje, kurioje kepė mėsa, iki daržovės suminkštės. Pagardinti druska bei pipirais.
3.
Aptepimui išplakite kiaušinį.
4.
Tešlos lakštus šiek tiek pakočioti, tada plonu sluoksniu dėti keptas morkas su svogūnu, ant viršaus marinuotus pievagrybių griežinėlius, razinas, abrikosus (abrikosus galima šiek tiek susmulkinti), o tada dėkite antienos filė ir vėl dėkite daržoves, pievagrybius, razinas ir abrikosus. Kitu tešlos lakštu uždenkite visumą, sulipinkite tešlą po apačia. Aptepkite viršų kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamais.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min iki gražios auksinės spalvos.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital