1.
Kiaulienos nugarinę perpjauti pusiau, kad pavyktų padaryti 2 kepsnius. Kiekvieną uždengti maistine plėvele ir mėsos muštuku išmušti kepsnius iki maždaug 3 mm storio. Kiekvieną kepsnio pusę pabarstyti pipirais.
2.
Ant kepsnio vienos pusės uždėti šoninę, jei jūsų šoninės juostelė ilga, užlenkite pusiau. Ant viršaus uždėti po du baziliko lapelius. Mediniu pagaliuku perverti šoninę ir lapelius per mėsą, kad laikytųsi.
3.
Į lėkštę berti miltus, kepsnio pusę, kuri yra be šoninės pavolioti miltuose. Dalies su šonine miltuose volioti nereikia.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti kepsnius šoninės puse į apačią ir kepti apie 90 sekundžių iki kol šoninė taps auksinės spalvos. Tuomet apversti ir kitą pusę kepti iki kol kepsneliai visiškai iškeps. Kadangi išmušti labai plonai, ilgai kepti nereikės. Kepsnius išimti ir atidėti.
5.
Iš keptuvės išpilti aliejaus perteklių, bet visiškai keptuvės išvalyti nereikia.
6.
Į įkaitintą keptuvę pilti sultinį ir užvirti. Pavirti apie 30 sekundžių iki kol šiek tiek skysčio nugaruos. Tuomet kaitrą išjungti, dėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišyti iki kol ištirps. Sudėti kepsnius ir palaikyti padaže apie 30 sekundžių, apšlakstyti padažu.
7.
Prieš ragaujant atsargiai ištraukti iešmelius.
•
Jei naudosite vištieną rinkitės vieną krūtinėlę, ją padalinkite į dvi dalis horizontaliai, kad taip pat būtų 2 kepsniai.
•
Kiauliena netiks, jei rinksitės kietesnius gabalėlius, kurie įprastai naudojami troškiniams, netiks. Geriausiai tinka nugarinė.