Karališkasis Napoleonas

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Karališkasis Napoleonas
Karališkasis Napoleonas
Karališkasis Napoleonas
Autorius apie receptą: "Napoleonas" yra vienas mėgstamiausių mano tortų. Keletą metų bandžiau skirtingus receptus, kol galiausiai, dalelę jų visų sudėjau į vieną idealų receptą. Šitas tortas "Napoleonas" yra vienas mėgstamiausių mano tortų. Keletą metų bandžiau skirtingus receptus, kol galiausiai, dalelę jų visų sudėjau į vieną idealų receptą. Šitas tortas jau tapo tradicija mūsų šeimos šventėms. Rekomenduoju jį pasigaminti ir Jums. Galbūt jis taps ir Jūsų šeimos tradicija? (...daugiau) Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kvietinių miltų (apytikriai)
500 gramų sviesto (iš šaldiklio)
400 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
1 litras pieno
400 gramų cukraus
200 gramų sviesto
150 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuotos)
1 mililitras vanilės esencijos
Pertepimui:
150 mililitrų juodųjų serbentų uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai iš šaldiklio ištrauktą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
2.
Į tarkuotą sviestą beriame dalį miltų, maišome. Po to sudedame grietinę, įmušame 2 kiaušinius, beriame druską. Vėl beriame miltus. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau, nei nurodyta recepte. Tai priklauso nuo kiaušinių dydžio. Minkome, kol pasidarys tešla, kuri nebelimpa prie rankų. Formuojame "dešrą". Suformuotą dešra supjaustome į 6-9 rutulius. Rutulių dydžiai priklauso nuo formos dydžio, kokio Napoleono norėsite. Rutulius dedame į plastikinius maišelius ir tada į šaldytuvą, paliekame jame apie 1,5 val.
3.
Iš kiekvieno rutulio kočiojame lakštus. Lakštus galite formuoti pagal skardą arba pagal norimą formą. Turėkite galvoje, kad kepant lakštai pasitrauks apie +-1 cm. Aš visada kepu keturkampėje skardoje ir darau per visą skardą lakštą. Iškočiotus lakštus dedame į skardą. Skardą galite šiek tiek pabarstyti miltais, bet nėra būtina. Lakštus skardoje būtinai subadykite šakute, kuo daugiau kartų. Taip lakštai bus daugiasluoksniai.
4.
Kepti lakštus 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Geriausia, žinoma, nuolat prižiūrėti, nes vieni mėgsta rudesnius, kiti šviesesnius lakštus. Taip iškepti visus lakštus ir palikti atvėsti. Likusias atraižėles išsikepti jos bus skirtos torto apibarstymui trupiniais.
5.
Kremui užkaičiame pieną su cukrumi, kad lengvai šiltų.
6.
Į kitą didesnį puodą sudedame 200 g sviesto ir kaitiname. Sviestas turi išsilydyti ir pradėti virti, tada į sviestą dedame apie 150 g miltų ir maišome, kad taptų vientisa tešlos masė. Į šitą masę palengva pilame pieną su ištirpusiu cukrumi. Ir viską maišome, kol pasidarys kremo konsistencija. Jei matote, kad masė per kieta, galite įpilti papildomai pieno. Į paruoštą masę supilame vanilės esenciją ir tarkuotas citrino žieveles. Paliekame masę pravėsti. Kai masė tampa vos vos šilta, tada sudedame du trynius ir gerai išsukame.
7.
Surenkame tortą. Tepame lakštus kremu, kas trečią lakštą sutepame juodųjų serbentų uogiene.
8.
Sutrupiname atraižėles. Tortą papuošiame trupiniais, viršų, kraštus. Su papuošimu galite varijuoti pagal savo fantaziją. Tortui geriausia leisti pastovėti vieną parą, tada susigeria visi skoniai ir jis tampa tobulas.
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital