Karališkas varškės ir šokolado pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Karališkas varškės ir šokolado pyragas
Karališkas varškės ir šokolado pyragas
Karališkas varškės ir šokolado pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
170 gramų juodojo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
1 stiklinė rudojo cukraus
85 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių
1/3 stiklinės žemės riešutų (sukapotų ir paskrudintų)
1.5 šaukšto miltų
1 šaukštelis vanilės esencijos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
750 gramų varškės (kreminės)
200 gramų šokolado
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 stiklinė grietinėlės
1 stiklinė cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės esencijos
Viršui:
200 gramų juodojo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
185 gramai grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokolado tešlos sluoksnis: įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 23 cm skersmens apvalios formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2.
Įdėkite šokoladą, cukrų ir sviestą į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą, o tada kiaušinius iki vientisos masės. Įberkite miltus, riešutus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Įpilkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 - 25 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, kol gaminsite varškės sluoksnį.
3.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 C (be ventiliatoriaus) ir paruoškite kepimo forma su šokoladiniu sluoksniu kepimui vandens vonelėje - 2 kartus apvyniokite aliuminio folija. Užvirkite arbatinuke vandenį. Paruoškite didesnį gilų stačiakampį kepimo indą.
4.
Visi įdaro ingredientai turėtų būti kambario temperatūros. Visus juos, išskyrus šokoladą, sudėti į virtuvės kombaino indą ir malti dideliu greičiu kelias sekundes (aš maliau 6 - 10 sekundžių), kol visi ingredientai susijungs (tešla turi būti be grūdelių), tačiau NE ILGIAU, nes tešla neturi pagauti daug oro. Kitaip ji išaugs orkaitėje, vėliau sukris, taip pat gali skilinėti. Įmaišykite šokolado gabalėlius. Perpilkite tešlą į kepimo indą ant šokoladinio sluoksnio ir išlyginkite viršų. Įdėkite indą į stačiakampį kepimo indą ir įpilkite labai karšto vandens ( į stačiakampį indą) tiek, kad apsemtų indą su pyragu iki pusės.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. (taip, taip tiek ilgai). Pyragas yra iškepęs, jei jis yra kaip ir sukietėjęs, bet pajudinus jo vidus juda kaip želė. Sunku paaiškinti, bet pamačius suprasite apie ką kalbu. :) Ištraukite kepimo formą iš vandens ir padėkite ant grotelių. Tiesiog padėkite ir eikite sau :) nes jus kankins noras nuimti foliją. Nereikia. Palikite jį taip 30 minučių. Nejudinkite. Nuimkite foliją. Atvėsinkite (kepimo formoje) ir įdėkite į šaldytuvą keletai valandų, o geriau nakčiai. Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Prieš atsegant formos šonus su ilga mentele prabraukite per šonus (tarp pyrago ir formos), nes jei šonai bus prilipę prie kepimo formos, tai atsegant gali skilti pyrago šonas ar viršus.
6.
Pyrago viršui susmulkintą šokoladą įdėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 2-3 minutes ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite pastovėti, kol kremas truputį sutirštės, bet dar bus pakankamai minkštas tepimui. Papuoškite juo pyrago viršų ir šonus.
7.
Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu - tiesiog paimkite nedidelį šokolado gabaliuką ir su skustuku priskuskite šokolado drožlių. Tą patį galima padaryti su tarka.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Milda
2018-06-06 11:39
O kaip su tais kiausiniais 3atskiri kiausiniai ir dar 2 kiausiniu baltymai? Ar 1visas kiausinis ir 2is tu 3 kiausiniu tik baltymai? ATSAKYTI
Lina
2018-06-06 18:17
Labai aiškiai viskas ingredientuose surašyta: tešlai 3 kiaušiniai, o įdarui 3 kiaušiniai + 2 baltymai :) ATSAKYTI
Leila
2017-04-02 20:18
Tortas be galo skanus.tikrai rekomenduoju visiems ATSAKYTI
Ugnė
2017-01-16 13:17
Jeigu mėgstate šokolada, tada tai tikrai dieviško skonio pyragas. Darbo jį pagaminant yra, bet skanumas viską atperka. Man jis gavosi kaip tortas ir skaniausias buvo pastovėjęs per naktį šaldytuve.

Beje, aš gaminau be tos vandens vonelės. Tiesiog paprastai kepiau 150 laipsnių temperatūroje apie valandą (kaip paprastą pyragą - be folijų ir vandenų), o tada išjungiau orkaitę, pravėriau jos dureles ir leidau pyragui lėtai orkaitėje atvėsti. Gal kepant vandens vonelėje jis būtų dar kremiškesnis, bet man ir taip labai skanus gavosi, o darbo mažiau. Ir riešutų varškės įdarui nedėjau, nes jų nemėgstu, netruko :) ATSAKYTI
Sandra
2018-06-04 14:59
Kokia jus dejote kremine varske? ATSAKYTI
Ugnė
2018-06-04 18:39
Aš dėjau President paprastą (t.y. be skonio), galima turbūt būtų dėti ir vanilinę, bet tada reikėtų mažiau cukraus, nes ji jau saldinta. ATSAKYTI
Sandra
2018-06-04 22:08
Ačiū, pabandysiu. ATSAKYTI
Sandra
2018-06-04 22:50
O sokolada idarui dejot juodaji ar pieniska? ATSAKYTI
Sandra
2018-06-04 22:50
O sokolada idarui dejot juodaji ar pieniska? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis