Autorius apie receptą:
Nieko nėra skaniau ir niekas nesuteikia tiek laimės kaip šokolado gabalėlis. Pasigaminkite skaniausius triufelius ir pasimėgaukite jų skoniu.
Nieko nėra skaniau ir niekas nesuteikia tiek laimės kaip šokolado gabalėlis. Pasigaminkite skaniausius triufelius ir pasimėgaukite jų skoniu.
Edita Guščienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų
juodojo šokolado
(70%)
100 gramų
grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų
lazdyno riešutų
5 šaukštai
kakavos
1 šaukštas
sviesto
1 šaukštelis
malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę, cinamoną, šokoladą. Šią masę kaitinkite virš garų vonelės (patogu įstatyti į didesnį puodą su vandeniu ant silpnos kaitros), nuolat maišykite, kol masė taps vientisa.
2.
Nedidelį dubenį patepkite sviestu, supilkite šokolado masę ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3.
Atvėsusią masę uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 val.
4.
Kai masė sukietės, rankomis suformuokite triufelius ir į jų vidų įspauskite po vieną riešutą. Suformuotus triufelius apvoliojame kakavoje, laikykite šaldytuve.