1.
Dubenyje jogurtą sumaišyti su kiaušiniais.
2.
Į jogurto masę suberti gysločio luobeles, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti ir pabrinkti.
3.
Migdolų miltus sumaišyti su kepimo milteliais, aguonomis, linų sėmenimis, druska ir suberti į jogurtinę masę. Tešlą išmaišyti, ji turi būti kibi ir nelabai smagi, bet taip ir turi būti.
4.
Duonos formą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti į ją tešlą, išlyginti paviršių, pabarstyti sėklomis.
5.
Kepti iki 165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas su vėjeliu) 1 valandą.
6.
Iškeptą palikti kiek atvėsti, tuomet išimti iš formos.
•
Iš įdomesnių ingredientų, tai prireiks paieškoti balkšvojo gysločio luobelių. Jų galima rasti vaistinėse (prie arbatų), bet aš perku vėlgi iš tų pačių Keto grupių facebooke, ten gaunasi žymiai pigiau ir iškart didesniais kiekiais. Balkšvojo gysločio luobelės (Psyllium) turi unikalią savybę puikiai surišti, suminkštinti ir padaryti tešlą elastinga. Jose gausu skaidulų, kurios šalina iš organizmo šlakus, slopina apetitą.