Jautienos maltinukai su karamelizuotais svogūnais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Jautienos maltinukai su karamelizuotais svogūnais
Autorius apie receptą: Būna dienų, kai norisi kažko, dar neragauto ar netikėto. Taip buvo ir šiandien man. Pasiruošiau pietums jautienos maltinukus su karamelizuotais svogūnais. Receptą radau Būna dienų, kai norisi kažko, dar neragauto ar netikėto. Taip buvo ir šiandien man. Pasiruošiau pietums jautienos maltinukus su karamelizuotais svogūnais. Receptą radau svetainėje 15min.lt (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai svogūnų
4 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį jūros druskos (naudojau „Matcha“)
Faršui:
500 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Faršui svogūną ir česnaką nulupame ir pasmulkiname.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Jame pakepiname smulkintas daržoves.
3.
Į maltą jautieną mušame kiaušinį, pilame padažus, dedame pakepintas daržoves, beriame druskos ir pipirų. Masę gerai išmaišome.
4.
Bambukinius iešmelius išmirkome vandenyje. Gnybiame faršo, formuojame pailgus volelius ir persmeigiame bambukiniu iešmeliu. Man išėjo 6. Dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir aptepame aliejumi.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min.
6.
Karamelizuotiems svogūnams svogūnus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
7.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, pilame aliejų. Beriame aitriųjų paprikų miltelius ir rudąjį cukrų. Pakaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame svogūnus ir pakepiname 10 – 15 min, kol jie suminkštės, karamelizuosis ir paskleis saldoką aromatą.
8.
Į lėkštę dedame svogūnus, pabarstome jūros druska. Ant viršaus dedame po jautienos maltinuką.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital