Ispaniškas paprikų ir pomidorų padažas

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Romesco paprikų ir pomidorų padažas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai kvapnus, ypatingai skanus ispaniškas, o tiksliau - katalonietiškas, paprikų ir pomidorų padažas Romesco, kuris paprastai ruošiamas prie žuvies, bet puikiai tinka ir prie Labai kvapnus, ypatingai skanus ispaniškas, o tiksliau - katalonietiškas, paprikų ir pomidorų padažas Romesco, kuris paprastai ruošiamas prie žuvies, bet puikiai tinka ir prie paukštienos, mėsos ar tiesiog makaronų, picai. Receptas skirtas greitam vartojimui, ne žiemai, bet šaldytuve jį drąsiai galima laikyti iki 5 - 6 dienų. Skanaus! (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas marinuotos keptos paprikos (pirktinės ar naminės)
3 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
60 gramų migdolų (ar lazdyno riešutų, kepintų)
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai obuolių acto (arba vyno acto)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pomidorų viršūnėles įpjauti kryžiuku, nuplikyti karštu vandeniu, tuomet pamerkti į šaltą vandenį ir nulupti.
2.
Pomidorus, papriką, česnaką, riešutus, actą, druską ir pipirus, maltą aitriąją ir rūkytą papriką (visu ingredientus, išskyrus aliejų) sudėti į virtuvinį kombainą ir, trumpai pulsuojant, sutrinti iki vientisos masės. Galima trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu.
3.
Toliau trinant po truputį pilti aliejų, kol viskas susijungs į vientisą padažą.
4.
Prieš patiekiant atvėsinti šaldytuve. Jeigu norite kelias dienas saugoti šaldytuve, reikėtų sudėti į indelį, ant viršaus užpilti ploną sluoksnį aliejaus, kad padažas neturėtų sąlyčio su oru, sandariai uždengti.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital