Puikusis sviestinis kremas tortams ir keksiukams papuošti
AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 192)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 192)
@ Shutterstock
Autorius apie receptą:
Puikus sviestinis kremas tortams ir keksiukams - lengvai tepamas ir gerai išlaiko formą. Galite paruošti norimos spalvos, įpylę truputį maistinių dažų!
Puikus sviestinis kremas tortams ir keksiukams - lengvai tepamas ir gerai išlaiko formą. Galite paruošti norimos spalvos, įpylę truputį maistinių dažų!
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų
cukraus pudros
120 gramų
sviesto
1 šaukštas
pieno
(apytikriai)
1 žiupsnelis
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį (ne per didelį) berkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, dėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, arbatinį šaukštelį pieno ir truputį pamaišykite šaukštu. Tuomet mažiausiu galingumu plakite elektriniu plaktuvu iki cukraus pudra įsimaišys į sviesto masę. Tada galingumą padidinkite ir dar plakite, kol viskas susimaišys labai gerai, masė taps puresnė. Plakdami vis nukrapštykite indo kraštus, jog ant jų nebūtų neišsiplakusio kremo likučių. Plakimas užtruks, iš pradžių atrodys, jog niekas nesimaišo, bet būkite kantrūs :)
2.
Kai cukraus pudra visiškai įsimaišys, kremas gali atrodyti kiek per sausas. Įpikite dar šiek tiek pieno ir perplakite. Jeigu reikia, įpilkite dar truputį pieno, iki kremas bus norimos konsistencijos.
3.
Jeigu norite, galite įlašinti maistinių dažų ir dar kartą perplakti. Beje, vietoje pieno, spalvai taip pat galite naudoti nedidelį kiekį sulčių, pvz., burokėlių!
Na, jį reikia paplakti. Svarbu, kad sviestas būtų minkštas. Iš pradžių permaišyti šaukštu, tuomet po truputį pradėti plakti. Taip pat nepadauginti pieno. Jei labai suskystėja, galima įdėti pašaldyti, kad būtų standesnis ir tuomet vėl paplakti.
ATSAKYTI
Inga
2023-04-02 17:52
puikus kremas, bet cukraus reikėtų dėti kokius tris kartus mažiau, taip pat reikia palaikyti 5 min šaldytuve-kontistencija pagerės
ATSAKYTI
Marija
2023-04-02 18:05
tikrai taip.Paskaičiau komentarą tikrai padėjo, nes jau antrą kart gaminu ir va tik dabar pavyko:)
ATSAKYTI
Alma
2023-01-08 16:11
TAI JEI JUMS PER SALDUS IDEKITE CITRINOS RUGSTIES, GAUSIS SALDARUKSTIS. AS VISAD IDEDU IR MAN GAUNASI TOKS KOKIO REIKIA. KIEKVIENA SEIMININKE DARO PAGAL SAVE, NESUPRANTU, KODEL ISLIEJAT PYKTI TEN KUR NEREIKIA, PADARET, NEPATIKO IR NEDARYKIT, BET NEMANAU, KAD KIEKVIENA REIKIA TAIP PRIEKAISTAUTI IR UZGAULIOTI VIESAI, JEI JUS IKELTUMET RECEPTA, MANAU DAUK KAM NEPATIKTU JUSU GAMINYS...
ACIU UZ PAPRASTA RECEPTA, GERU IR SKANIU RECEPTU
ATSAKYTI
Orinta
2022-07-31 21:12
Gal gal kas atsakyt. Noriu dengti ir puosti (geles) torta. Ar papuosus is vakaro nesukris, ar geriau puosti ta diena kai bus valgoma? O gal galima is vakaro pasidaryti krema, laikyti saldytuve ir juo puosti ryte?
ATSAKYTI
Inga
2022-08-01 14:01
Puoškite tą dieną, kai tieksite, tuomet nebus jokios rizikos :)
ATSAKYTI
Elvija
2022-01-22 17:29
Nuostabus kremas. Ieškojau kažko lengvo ir greito, puikiai tiko! Konsistencija iš pradžių nepatiko, bet paskaičiau komentarus, kad reiktų atvėsinti kremą prieš jį tepant. Idėjus į šaldiklį kelioms minutėms kremas tapo standus ir be galo purus. Nepraleiskite šio žingsnio!
ATSAKYTI
Violeta
2021-11-21 20:23
Bjaurus kremas, tiek konsistencija, tiek skonis. Kaip nekokybiškas riebalų ir cukraus mišinys.
ATSAKYTI
Ieva
2021-11-22 09:08
Tikrai ne visi mėgsta sviestinius kremus :) Jei visgi esate iš mėgstančių, reikėtų rinktis kokybišką sviestą (ne riebalų mišinį) ir tikrai LABAI gerai išplakti :)
ATSAKYTI
albertina
2021-10-12 18:11
puikus kremas ant keksiuku :) ir laaaaabaiiii skanus
ATSAKYTI
Ele
2021-12-29 22:09
Tai gal skanesnių neragavot, pvz su filadelfijos sūriu, grietinėlė ir baltu šokoladu, o sviestinis tai pats primityviausias.
ATSAKYTI
Saulė
2023-04-02 19:13
nu tai įvairių yra receptų jums jei tokio nereikia tai ir nekomentuokite nes puikus išėjo kremas
ATSAKYTI
Mmmm tortai
2021-04-02 22:21
Ieškojau standaus kremo, torto papuošimui. Viskas puikiai pavyko. Žinoma, valgant kremą vieną tikrai per saldus, tačiau to ir tikėjausi iš tokio tikro amerikieštiško butter cream. Tačiau dekoracijos pavyko puikiai!
Patarimas žaliems: prieš naudojant kremą puošybai, rekomenduotina jį palaikyti šaldytuve, ištraukus permaišyti ir tada darbuotis.
Pas mane namie šiltoka, o dar puošiant kremas prišyla nuo rankų, tai gavosi pliurza iš pradžių. Pašaldžius viskas liukss!
ATSAKYTI
Gabija
2021-01-24 21:41
Ar būtų galimą į kremą įmaišyti juodojo šokolado arba kakavos miltelių? Nepasikeistų kremo struktūra ir standumas?
ATSAKYTI
Aura
2021-01-26 12:31
Galima šiek tiek tirpinto, atvėsinto šokolado arba šaukštelį kakavos :)
ATSAKYTI
Gabija
2021-12-18 08:58
Kaip tu pagaminai krema tortui.
ATSAKYTI
Sandra
2022-06-23 09:43
Taip aišku galima Gabija jeigu jums patinka .
ATSAKYTI
Augustė
2021-01-16 01:18
Kadangi čia yra būtent amerikietiškas kremas, dėl to jis yra BEGALO saldus. Amerikiečiai tiesiog įpratę valgyti tokį kremą.
ATSAKYTI