Kaip gruzdinti paprikas orkaitėje ir kam jas panaudoti?

AUTORIUS:
DuokDruskos.com , 2018-08-07
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Kaip gruzdinti paprikas orkaitėje ir kam jas panaudoti?

Žinau ne vieną gurmaną nemėgstantį paprikų, kiti sako, kad jų netoleruoja. Taip jau būna, nes paprikų odelė tikrai, yra sunkiai virškinama, tad net valgant jas neapdorotas aš kartais nuskutu jų odelę, o ypač, kai gaminu svečiams. Tačiau dažnai būna ir taip, kad tie kurie nemėgsta neapdorotų paprikų, su malonumu jas valgo pagruzdintas, o gal ir pamarinuotas.

 

Parduotuvėje galima jų rasti jau pagruzdintų ir pamarinuotų, sudėtų į gražius stiklainiukus, bet jos tikrai neprilygsta šviežiai paruoštoms, tuo labiau, kad tai šitaip nesudėtinga. Man lengviausia jas kepti orkaitėje, bet jas galima apgruzdinti ir ant atviros viryklės liepsnos, o gruzdinant jas ant grilio, pakurento natūraliu medžiu jos įgaus ypač gardų aromatą.

 

Kai mano virtuvėje užsibūna keletas paprikų, neabejotinai jos tampa mano orkaitės aukos. Mano viryklė elektrinė, o kaitinti grilių tik dėl poros paprikų man trūksta kantrybės, todėl aš dažniausiai jas kepu orkaitėje. Prieš dedant į orkaitę, paprikas kaip reikiant nuplaukite ir nusausinkite, galite jau iš kart išimti kotelį ir sėklas, bet aš jas kepu kaip yra, ir tik paskui išimu kotelį – aš tiesiog taip įpratusi. Kepimo skardą verta pakloti aliuminio folija, nes kepant paprikos paleidžia tuputį skystimo. Kaitroje jų odelė susiraukšlėja, o kad ji geriau atsiluptų, išėmus jas iš orkaitės, dar karštas paprikas reikia sandariai suvynioti, tad galima naudoti tą pačią foliją. Kepkite paprikas iki 210 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 minutes, o praėjus maždaug pusei kepimo laiko, jas bent kartą apsukite.

 

Nuo atvėsusių paprikų odelę nulupti labai lengva, jos tiesiog atšoksta, tereikia tik atskirti kotelį, išvalyti sėklas ir jos yra pruoštos tolesniam naudojimui. Jei nusprendėte paprikas tik pagruzdinti, o jas naudoti vėliau, sudėkite švarius jų gabaliukus į sandariai uždaromą dėžutę apliekite lašeliu alyvuogių aliejaus ir galite jas laikyti šaldytuve net iki dviejų savaičių.

 

Kaip naudoti gruzdintas paprikas?

 

Vienas iš mano mėgstmiausių užkandžių yra duonos skrebutis su marinuota gruzdinta paprika. Paruošti juos labai paprasta, tereikia gruzdintą papriką supjaustyti nedidelėmis juostelėmis aplieti lašeliu alyvuogių aliejaus, pagardinti trintu česnaku, druska ir pipirais. Sezono metu galima nepagailėti ir šviežių baziliko lapelių. Marinuotus paprikos gabaliukus dėkite ant šviesios skrudintos duonos ir jūsų užkandis bus vertas šypsenos. Galite juos apiberti stambiai tarkuoto parmezono ar džiugo sūriu.

 

Gruzdintos paprikos labai tinka ant sumuštinių, tiek su mėsa, tiek su sūriu ar net su žuvimi. Jos duos gardaus skonio jūsų sriuboms, padažams, daržovių ar mėsos troškiniams ir ypač tiks į vasariškų salotų mišinį. Įdėkite keletą gabaliukų į rytinį omletą ir paprasta kiaušinienė pasipuoš ryškiomis spalvomis. Kaip garnyras gruzdintos paprikos papuoš ir skoniu praturtins bet kurį patiekalą.

 

Kai iš talentingosios Dangiros jau išmokome kepti ypatingai kvapnias, gardžias ir net kiek gurmaniškas paprikas, kyla klausimas - o su kuo dar jas galima valgyti? Pateikiame net 4 puikius receptus, kur orkaitėje keptos paprikos dera tiesiog tobulai!

 

Jei mėgstate marinuotas paprikas, keptas marinuotas paprikas išbandyti tiesiog būtina! Jos dar kvapnesnės ir skanesnės. Tai puikus užkandis šventiniam stalui ar net dovana gurmanams.

Receptą rasite čia.

Makaronai ir paprikų padažas - tobulas skonių derinys! Skamba galbūt labai paprastai, bet patikėkite, skonis tiesiog nuostabus, nereikės daugybės papildomų ingredientų šiam patiekalui paruošti, o ragaujantys bus maloniai nustebinti.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis jau yra ragavę kuskuso salotų, o ar kada esate valgę tokių salotų su perlinėmis kruopomis? Rekomenduojame išbandyti ir esame beveik įsitikinę, kad įtrauksite jas į mėgstamiausių sąrašą.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai pagaminama, lengva, gaivi ir labai skani trinta pomidorų sriuba su paprikomis. Daržovių pakepinimas orkaitėje šiai sriubai suteikia ypatingą skonio gilumą ir puikų aromatą. Kartu su paprikomis orkaitėje galite apkepinti ir kitų daržovių bei paruošti šią puikią sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital