Grietininiai keksiukai su mėlynėmis - greiti ir skanūs

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis
Autorius apie receptą: Minkšti, kvapnūs ir su traškia cukraus plutele. Šie keksiukai tobulai tinka norint gardėsio prie kavos ar arbatos puodelio. Keksiukų tešla labai greitai paruošiama, tad ilgai Minkšti, kvapnūs ir su traškia cukraus plutele. Šie keksiukai tobulai tinka norint gardėsio prie kavos ar arbatos puodelio. Keksiukų tešla labai greitai paruošiama, tad ilgai virtuvėje neužtruksite. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Tešlai:
360 mililitrų miltų
200 gramų mėlynių (šaldytų arba šviežių)
180 mililitrų grietinės
120 mililitrų cukraus
70 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto citrinos žievelės (tarkuotos)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos (smulkios)
Pabarstymui:
3 šaukštai rudojo cukraus (arba baltojo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpiname ir paliekame šiek tiek atvėsti. Mažame indelyje sumaišome sodą, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir vanilinį cukrų.
2.
Atvėsusį sviestą sumaišome su kiaušiniu, citrinos žievele, 0,5 stiklinės cukraus ir grietine. Po to įmaišome kepimo miltelių ir kitų prieskonių mišinį. Lengvai išmaišome, kol šiek tiek suputos. Tada suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks gumulėlių ir tešla bus tiršta. Saują mėlynių atsidedame, o likusias įmaišome į tešlą (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų prieš tai atšildyti nereikia).
3.
Į keksiukų formeles išdėliokite keksiukų kepimo popierėlius. Jei nenorite naudoti keksiukų popierėlių, tuomet patepkite keksiukų formeles sviestu.
4.
Tešlą paskirstome į keksiukų formeles, apdėliojame likusiomis mėlynėmis, apibarstome kiekvieną keksiuką cukrumi.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes, kepimo pabaigoje mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar iškepęs keksiukų vidus. Keksiukai turi vos apskrusti. Kai keksiukai iškepa – traukiame iš orkaitės, atvėsiname ir skanaujame!
Patarimai:
Šie mėlynių keksiukai išlieka minkšti ir kvapnūs keletą dienų, jei atvėsusius laikysite uždengtus.
Vietoj mėlynių galite naudoti kitokias mėgiamas uogas, pvz. gervuoges, vyšnias ar avietes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital