Džiovintos obuolių ir spanguolių juostos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Džiovintos obuolių ir spanguolių juostos
Džiovintos obuolių ir spanguolių juostos
Džiovintos obuolių ir spanguolių juostos
Autorius apie receptą: Jei visas internetas "ošia", kokie skanūs vaisių saldainiukai, žinoma, neatsispyriau ir aš... Pasigaminau. Beje, man visuomet smalsu išbandyti kažką naujo, bet receptu Jei visas internetas "ošia", kokie skanūs vaisių saldainiukai, žinoma, neatsispyriau ir aš... Pasigaminau. Beje, man visuomet smalsu išbandyti kažką naujo, bet receptu dalinuosi tik tuomet, jei patiekalas man patinka. Tai va, pagaliau vaisių saldainiukai pagaminti, įvertinti teigiamai, tad belieka receptuku pasidalinti su jumis. Vaisinių saldainių skonius galite gaminti labai įvairius, kokie tik jums patinka. Aišku, kai dabar pilna obuolių, tai aš gaminau saldainius su obuoliais, o papildomai dėjau spanguolių, kurios labai tiko. Skonis 10 balų iš 10. Tiesa, svarbiausia mano vertintoja Godutė jų dar neragavo, bet labai tikiuosi, kad patiks (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
0.5 kilogramo obuolių
150 gramų cukraus
100 gramų spanguolių
1 šlakelis vandens (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti.
2.
Į puodą sudėti obuolius, spanguoles, suberti cukrų, įpilti vandens ir virti. Vis pamaišant virti apie 20 minučių.
3.
Tuomet išvirusius obuolius ir spanguoles sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Į džiovinimo aparatą patiesti kepimo popieriaus, dėti paruoštos masės ir paskirstyti nestoru sluoksniu. Man pavyko paruošti 2 lentynas.
5.
Džiovinti 65 laipsnių temperatūroje 6 valandas.
6.
Išdžiovintą vaisinę masę nuimti nuo popieriaus, supjaustyti juostelėmis ir susukti. Laikyti popieriniuose maišeliuose.
Patarimai:
Galima džiovinti ir orkaitėje. Reikėtų džiovinti iki 50 - 70 laipsnių temperatūros orkaitėje, truputį pravėrus dureles. Laikas priklauso nuo pasirinktų vaisių ir uogų bei orkaitės. Džiovinti reikėtų 6 - 8 valandas. Daugiau apie džiovintų juostų gaminimą galima pasiskaityti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital