Autorius apie receptą:
Pati atradau šį būdą ir mums labai patinka. Tikrai įdomiau ir labai skanu.
Pati atradau šį būdą ir mums labai patinka. Tikrai įdomiau ir labai skanu.
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
bulvių
1 vienetas
kiaušinių
1 vienetas
svogūnų
1 šaukštas
grietinės
3 žiupsneliai
druskos
1 žiupsnelis
pipirų
Kepimui:
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pusę bulvių sutarkuoti smulkia tarka drauge su svogūnu (galima ir bulvių tarkavimo mašina). Kitą pusę sutarkuoti stambesne tarka (pvz. vadinama "burokine"). Abi bulvių mases sumaišyti tarpusavyje.
2.
Įmušti kiaušinį, dėti grietinę, pagardinti druska ir trupučiu pipirų. Išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti po šaukštą bulvių masės kiekvienam blynui. Kepti ant vidutinės kaitros iki gražiai apskrus, tada apversti ir apkepti kitą pusę.
4.
Bulvinius blynus labai tinka patiekti su grietine ar jogurtu.
Bulves tarkoju smulkia tarka 0,5 kg 2 kiaušiniai,truputi druskos ir mėtu lapeliu sutrinu.aliėjaus 2-3v.šaukšti.ir per visa keptuve paskleidžių nestorai.kaip apkepa verčiu kita pusė.išeina kaip pica ir nereika daug riėbalu.skanaus.
ATSAKYTI