Drėgnas šokoladinis pyragas - tirpstantis burnoje

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Drėgnas šokoladinis pyragas - tirpstantis burnoje
Drėgnas šokoladinis pyragas - tirpstantis burnoje
Drėgnas šokoladinis pyragas - tirpstantis burnoje
Autorius apie receptą: Net jei sau žadėjote nuo Naujųjų dažniau tarti „ne“ desertams, šis vertas nusižengti! Sodrus šokolado skonis, glotnus ir tiesiog tirpstantis burnoje. Tikrai dėmesio Net jei sau žadėjote nuo Naujųjų dažniau tarti „ne“ desertams, šis vertas nusižengti! Sodrus šokolado skonis, glotnus ir tiesiog tirpstantis burnoje. Tikrai dėmesio vertas skanumynas. Gardu ragauti su šviežiomis uogomis, grietinėle ar tiesiog vieną, šalia puodelio kavos ar arbatos. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
510 gramų juodojo šokolado (naudojau su 65% kakavos)
225 gramai sviesto (kambarioo temperatūros)
150 gramų cukraus
120 mililitrų vandens
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio jūros druskos
Pabarstymui:
pagal skonį šokolado (tarkuoto arba kakavos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Pasiruošti apvalią kepimo formą. Aš naudojau stiklinę 22 cm. skersmens formą. Kadangi kepsime ją įdėję į vandens vonelę, reikėtų, kad absoliučiai nepraleistų skysčio, todėl formos nusegamais kraštais čia neitin tinka, nebent yra labai sandarios.
2.
Iš kepimo popieriaus iškirpti torto dugno plotą uždengiantį apskritimą, pasiliekant ilgesnes platesnes rankenas (2 arba 4), už kurių paskui desertą atsargiai reikės iškelti. Torto formos dugną ir kraštus tolygiai padengti tirpintu sviestu ar aliejumi.
3.
Ant nedidelės kaitros užvirti vandenį, suberti cukrų, druską ir vis pamaišant kaitinti, kol cukrus ir druska visiškai ištirps, atidėti.
4.
Mikrobangų krosnelėje ar indelyje virš garų visiškai ištirpinti pasmulkintą šokoladą. Perpilti į didesnį dubenį.
5.
Nedidelėmis dalimis (maždaug po vieną valgomąjį šaukštą) dėti į karštą šokoladą sviestą, maišyti kol ištirps, tuomet sudėti kitą sviesto gabalėlį ir taip daryti, kol nebeliks sviesto. Tuomet pilti vandens, cukraus, druskos sirupą, išmaišyti iki vientisos masės.
6.
Įmušti vieną kiaušinį ir išmaišyti iki kol masė bus visiškai vientisa. Tą patį veiksmą pakartoti su visais kiaušiniais, tuomet pilti vanilės ekstraktą ir vėl permaišyti.
7.
Į pasiruoštą formą supilti šokolado masę, ją dėti į kitą, didesnę formą ir statyti ant grotelių orkaitės viduryje. Į tą didesnę formą atsargiai pilti verdančio vandens tiek, kad siektų maždaug pusę mažesniosios formos su šokolado mase aukščio. Atsargiai, kad į šokolado masę nepatektų vandens iš vonelės, pastumti vonelę grotelių vidurio link, uždaryti dureles ir kepti apie 45-50 minučių. Jei forma mažesnė, tortas keps ilgiau, nes bus aukštesnis. Iškepusio torto kraštai turėtų būti sutvirtėję, tačiau vidurys pajudinus dar šiek tiek skystas, judantis.
8.
Ištraukti formą su tortu iš vandens vonelės, atvėsinti, o tuomet dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
9.
Už kepimo popieriaus rankenėlių atsargiai ištraukti sustingusį tortą iš formos. Jei tortas lengvai neatsikabina, galima prieš tai plonu peiliu gražiai apipjauti kraštus. Tuomet nuimti kepimo popierių, tortą perkelti ant didelės lėkštės ir pabarstyti viršų tarkuotu šokoladu, tamsia kakava ar tiesiog nieko nebarstyti.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital