1.
Įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių. Pasiruošti apvalią kepimo formą. Aš naudojau stiklinę 22 cm. skersmens formą. Kadangi kepsime ją įdėję į vandens vonelę, reikėtų, kad absoliučiai nepraleistų skysčio, todėl formos nusegamais kraštais čia neitin tinka, nebent yra labai sandarios.
2.
Iš kepimo popieriaus iškirpti torto dugno plotą uždengiantį apskritimą, pasiliekant ilgesnes platesnes rankenas (2 arba 4), už kurių paskui desertą atsargiai reikės iškelti. Torto formos dugną ir kraštus tolygiai padengti tirpintu sviestu ar aliejumi.
3.
Ant nedidelės kaitros užvirti vandenį, suberti cukrų, druską ir vis pamaišant kaitinti, kol cukrus ir druska visiškai ištirps, atidėti.
4.
Mikrobangų krosnelėje ar indelyje virš garų visiškai ištirpinti pasmulkintą šokoladą. Perpilti į didesnį dubenį.
5.
Nedidelėmis dalimis (maždaug po vieną valgomąjį šaukštą) dėti į karštą šokoladą sviestą, maišyti kol ištirps, tuomet sudėti kitą sviesto gabalėlį ir taip daryti, kol nebeliks sviesto. Tuomet pilti vandens, cukraus, druskos sirupą, išmaišyti iki vientisos masės.
6.
Įmušti vieną kiaušinį ir išmaišyti iki kol masė bus visiškai vientisa. Tą patį veiksmą pakartoti su visais kiaušiniais, tuomet pilti vanilės ekstraktą ir vėl permaišyti.
7.
Į pasiruoštą formą supilti šokolado masę, ją dėti į kitą, didesnę formą ir statyti ant grotelių orkaitės viduryje. Į tą didesnę formą atsargiai pilti verdančio vandens tiek, kad siektų maždaug pusę mažesniosios formos su šokolado mase aukščio. Atsargiai, kad į šokolado masę nepatektų vandens iš vonelės, pastumti vonelę grotelių vidurio link, uždaryti dureles ir kepti apie 45-50 minučių. Jei forma mažesnė, tortas keps ilgiau, nes bus aukštesnis. Iškepusio torto kraštai turėtų būti sutvirtėję, tačiau vidurys pajudinus dar šiek tiek skystas, judantis.
8.
Ištraukti formą su tortu iš vandens vonelės, atvėsinti, o tuomet dėti į šaldytuvą ir laikyti per naktį.
9.
Už kepimo popieriaus rankenėlių atsargiai ištraukti sustingusį tortą iš formos. Jei tortas lengvai neatsikabina, galima prieš tai plonu peiliu gražiai apipjauti kraštus. Tuomet nuimti kepimo popierių, tortą perkelti ant didelės lėkštės ir pabarstyti viršų tarkuotu šokoladu, tamsia kakava ar tiesiog nieko nebarstyti.