Autorius apie receptą:
Šylant orams norisi skaniai atsigaivinti - tą tikrai puikiai galima padaryti ir namuose. Visai nebūtina keliauti į pamėgtą kavinę tam, kad išgerti puodelį labai skanios šaltos
Šylant orams norisi skaniai atsigaivinti - tą tikrai puikiai galima padaryti ir namuose. Visai nebūtina keliauti į pamėgtą kavinę tam, kad išgerti puodelį labai skanios šaltos kavos - taip neabejotinai sutaupysite! Kava turi ne tik ypatingą skonį, bet ir specifinę, kavinėse ruošiamos šaltos kavos kiek kremišką tekstūrą.
(...daugiau)(...mažiau)
LaMaistas.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 šaukštai
tirpios kavos
(be kaupo)
4 šaukštai
cukraus
(be kaupo)
4 šaukštai
vandens
(karšto)
300 mililitrų
pieno
(šalto)
pagal poreikį
ledukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Į dubenėlį dėti tirpią kavą, cukrų, pilti karštą vandenį.
2.
Intenstyviai plakti šluotele arba elektriniu plakikliu (mikseriu). Plakant ranka prireiks maždaug 4 - 5 minučių, elektriniu plakikliu - apie minutės. Plakti, kol mišinys taps kreminės konsistencijos. Kemas bus purus, tirštas, vidutinio standumo.
3.
Į stiklines dėti ledukų, pilti pieno (palikite vietos kavos kremui!). Ant viršaus šaukštu uždėti plaktos kavos.
4.
Patiekiant į stiklinę galima įdėti šiaudelį. Prieš ragaujant gėrimą išmaišyti.
Patarimai:
•
Šis receptas tinkamas tik tirpiai kavai, su puodelyje paruošiama (plikoma) kava, deja išplakimas nepavyks.
•
Nurodytų ingredientų kavos kremui pakaks 2 - 4 porcijoms, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo kavą mėgstate. Ruošiant 2 porcijas, ji bus gana intensyvi ir saldi.
•
Jei ruošite kitokį kiekį, svarbu išlaikyti tūrio proporciją 1:1:1 - tirpi kava:cukrus:karštas vanduo.