Cukinijų ir ryžių apkepas pagal garsiosios Julios Child receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Cukinijų ir ryžių apkepas Julia Child
Cukinijų ir ryžių apkepas Julia Child
Cukinijų ir ryžių apkepas Julia Child
Autorius apie receptą: Ach tos gražuolės cukinijos. Išsikeroja sau gražuolis krūmas daržo pakrašty, pasipuošia gražuoliais auksiniais žiedais ir regis, dar teks laukti savaites kol iš tos Ach tos gražuolės cukinijos. Išsikeroja sau gražuolis krūmas daržo pakrašty, pasipuošia gražuoliais auksiniais žiedais ir regis, dar teks laukti savaites kol iš tos mažytės užuomazgėlės užaugs vaisius. Staiga tik opaaa… ir tūno lysvėje didžiulis gražus monstras. Cukinijos yra gardžiausios, kai jos yra dar jaunutės, kol dar neišvystė savo sėklų, ir kuo dažniau jas skinsite tuo daugiau vaisių jos augins. Na, bet dabar jau atvėso, tad abejoju, kad dar bus tų jaunų žalių cukinijų, tačiau gal būt jums dar užsiliko viena kita didžiulė graži žaliūkė? Jūs jau iš jų iškepėt kalną blynų, prisikonservote žiemai, o vis tiek dar jų turite? Tada šitas receptas bus kaip tik jums. Gomurį glostantis, kremiškas cukinijų ir ryžių apkepas praskaidrins rudenėjančią nuotaiką. Tokį apkepą galite daryti iš mažų cukinijų, bet lygiai taip pat tiks ir tos didžiulės, tik tuo atveju perpjaukite jas pusiau ir išimkite sėklas. Nelupkite odos, tai viena geriausių cukinijos dalių, nebent odelė jau labai kieta. Šitas receptas yra iš garsiosios Julia Child kolekcijos. Tai ta pati garsioji Amerikiečių virėja apie kurią yra sukurtas labai nuotaikingas filmas “Julie & Julia”. Man tai yra nuostabus vegetariškas patiekalas, bet jei jūs negalite gyventi be mėsos, tuo metu kai sudedate ryžius galite įmaišyti apkeptos paukštienos arba virto kumpio gabaliukų. Šis apkepas taip pat bus labai gardus garnyras prie žuvies arba mėsos. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas cukinijų
120 gramų apvaliųjų ryžių (bet ne rizoto)
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
60 gramų kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo ar kt.)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai miltų
2 šaukšteliai druskos
2 skiltelės česnako (smulkinto)
šiek tiek pipirų
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su druska, sudėkite į kiaurasamtį, o kiaurasamtį statykite į dubenėlį, kad sulaikytų varvančias sultis. Leiskite pastovėti bent 20 minučių. Kad sultys geriau nuvarvėtų, galite karts nuo karto cukinijas pamaišyti ir spustelti rankomis.
2.
Ryžius gerai nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir padėkite į šalį, kol jų prireiks. Sūrį sutarkuokite.
3.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 C laipsnių.
4.
Cukinijas kuo sausiau nuspauskite rankomis ir paskleiskite ant virtuvinio popieriaus, kad jos dar geriau nusausėtų. Nubėgusias cukinijos sultis sumaišykite su pienu, kol turėsite puslitrį skysčio, supilkite į nedidelį puodą ir pašildykite ant lengvos ugnies. Tik pašildykite, nevirinkite.
5.
Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame kepkite svogūnus ir česnakus, kol šie gražiai pagels. Sudėkite cukinijas, pakepkite dar apie 5 minutes. Suberkite miltus, išmaišykite, kad gerai pasiskirstytų ir pakaitinkite dar apie 2 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite dalį kietojo sūrio, viso apie 2 šaukštus, ir greitai išmaišykite. Pagardinkite pipirais. Šiuo momentu paragaukite ir jei trūksta druskos, dėkite dar truputį, bet atsargiai, cukinijos jau gerai pasūdytos.
6.
Nupilkite nuo ryžių vandenį, gerai nuvarvinkite ir dėkite į cukinijų mišinį. Apliekite šiltu cukinijų sulčių ir pieno mišiniu, gerai išmaišykite ir vėl dėkite and viryklės, kai ims virsnoti supilkite į kaitrai atsparų indą, o jei keptuvę galite dėti į orkaitę, galite palikti ir toje pačioje keptuvėje.
7.
Pabarstykite likusiu kietuoju sūriu, apšlakstykite likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus, pridenkite viską dangčiu (arba uždenkite indą folija) ir dėkite į orkaitę 15 minučių.
8.
Tada indą atidenkite ir vėl dėkite į orkaitę dar 10-15 minučių, kol paviršius apdžius ir gražiai pageltonuos (jei viršuje susikaupė daug skysčių, pakaitinkite dar keletą minučių).
9.
Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie 10 minučių tada mėgaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
Irmantas
2019-08-18 11:20
Labai gardus. Tik sūrio reikėtų gerokai daugiau įdėti. ATSAKYTI
Dalia
2019-08-06 11:57
Kaip vadinasi ryziu rusis naudojama apkepui? ATSAKYTI
Ramunė
2019-08-04 15:25
Visai skanu, bet man druskos per daug. Kitą kartą daryčiau iš dvigubos normos ATSAKYTI
Audrone
2019-07-30 01:04
Pabandziau, deja visai nepatiko... ryziai ir cukinija, tiesiog neskanu. ATSAKYTI
Birutė.
2019-07-23 18:38
Išbandyta! Tik aš pagal save gaminau - vietoj cukinijos sulčių ir pieno mišinio naudojau vien pieną su sultiniu ir kietąjį sūrį pakeičiau fermentiniu. Ryžiai buvo kietoki, nors kepiau iš viso apie 45 min, tačiau skonis - puikus! Naudojau mažą cukiniją (330 g), tai pagal receptą sumažinus ingridientus 3k., gavosi viena porcija, o ne dvi. ATSAKYTI
Vilija
2019-08-10 07:43
Ryžius galima užsimerkti iš vakaro, manau... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital